Ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, impreuna cu colegii de la Protectie Interna, au incheiat saptamana trecuta cercetarea intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste doua milioane de lei.
Potrivit politistilor de la Investigarea Fraudelor, in urma cercetarilor s-a stabilit ca Liviu Laculeanu, de 42 de ani, Cristi Gae, de 44 de ani, ambii din Craiova, si Alexandru Soarece, de 23 de ani, din Ramnicu Valcea, in calitate de administratori a trei societati comerciale, impreuna cu Liviu Neacsu, de 41 de ani, din Craiova, administrator al altei societati comerciale, intre 2008 si 2009, au comercializat cereale introducand in circuitul comercial facturi fiscale fictive. In acest fel cei patru nu au mai platit obligatiile fiscale constand in TVA si impozit pe profit, aducand un prejudiciu bugetului de stat de 2.305.000 de lei.
Reamintim ca Liviu Laculeanu a fost arestat preventiv la jumatatea lunii august pentru evaziune fiscala si transmiterea fictiva a partilor sociale detinute intr-o societate, in prezent dosarul fiind pe rolul Judecatoriei Bailesti. Acesta, in calitate de administrator al SC Roledali SRL, a efectuat in 2007 activitati de intermediere in comertul cu cereale, fara a trece in contabilitate vanzari de aproximativ 3.000.000 de lei, si s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma de aproximativ 500.000 de lei.
Vineri, Tribunalul Dolj l-a pus in libertate, inlocuind masura arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea in care locuieste. In aceeasi zi, politistii de la Investigarea Fraudelor au incheiat cercetarile intr-un alt caz de evaziune fiscala in care este implicat Laculeanu, fiind efectuate patru perchezitii domiciliare in Craiova si Ramnicu Valcea, la domiciliul acestuia, dar si la cele ale lui Gae, Soarece si Neacsu, de unde au fost ridicate mai multe documente de evidenta contabila si inscrisuri privind activitatea infractionala a acestora. In baza probelor stranse de anchetatori, vineri, Neacsu, Gae si Soarece au fost retinuti pentru 24 de ore in baza unei ordonante emise de procurori pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si fals intelectual. Cei patru au fost prezentati sambata in fata magistratilor de la Judecatoria Segarcea cu propunere de arestare preventiva, insa instanta a hotarat sa fie cercetati in stare de libertate.