Constiinta unui Liberal de Stanga: Cum sa urasti Occidentul, pro-occidental fiind
Modul in niste scursori politice din Franta, Germania, Olanda si Marea Britanie ne trateaza pe noi, romanii, dar si pe ceilalti cetateni europeni proveniti din fostele tari socialiste, da masura imbecilitatii, ipocriziei si rasismului elitelor occidentale, care acum nu trebuie sa-si mai ascunda dispretul fata de "popoarele inferioare" din Est. Dispret pe care il transforma intr-un instrument al dominatiei politice si economice. Am mai spus, o repet: doar pentru niste prosti idealisti din Est revolutiile din 1989 au fost despre libertate si democratie. Pentru cei mai multi lideri politici si "intelectuali" publici din Vest, dar mai ales pentru un capitalism aflat si el intr-o criza la fel de profunda ca si sistemul economiei planificate din Est, 1989 a insemnat renasterea colonialismului si imperialismului. Si amanarea, pentru vreo doua decenii, a unei crize devastatoare, precum cea de acum.
Nu este de mirare ca tarile cu atitudinea cea mai dispretuitoare si mai discriminatorie fata de cetatenii din Est, tarile cele mai rasiste si mai xenofobe sunt cele care au avut imperii: Germania, Franta, Marea Britanie, Olanda. Poate li s-ar fi alaturat si Spania sau Italia, dar anumite circumstante istorice si economice le-au impiedicat s-o faca. Puseul anti-romanesc din Italia s-a stins repede, din lipsa de combatanti, dovada ca era unul fabricat. Pe cand in tarile citate este vorba de convingeri profund inradacinate in mintea oamenilor simpli, care fac posibile mizeriile politicienilor.
Nu suntem, noi, romanii, nici cetateni perfecti, nici o culme a civilizatiei, dar nici animalele pe care se straduiesc sa ne convinga ca suntem cei care ne urasc cu metoda. Trec peste confuzia voita cu rromii. Or fi ei vizibili si agasanti, adesea violenti, dar nu sunt nici pe departe la fel de periculosi precum propriii cetateni ai tarilor care refuza sa accepte ca au probleme interne, ca au esuat in integrarea cetatenilor lor, unii de etnie rroma.
Asa ca ma pis pe recomandarile Berlinului, care nu stie pe ce lume se afla. Ce sa facem? Sa introducem vizele de iesire din tara, ca pe vremea preaimpuscatului? Se poate, dar ce rezolvam cu asta? Ne da Berlinul bani sa combatem activ saracia, care genereaza emigratie? Pai, tocmai programul cretin de austeritate, impus UE de madam Merkel, a facut zeci de milioane de noi saraci, in special in Est.
Uite asa ajungi sa urasti Occidentul, pro-occidental fiind...