Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza in 32 orase din tara in perioada mai-iunie 2014 Zilele Protectiei Solare. Campania are ca scop controlul gratuit al alunitelor suspecte (care si-au modificat forma, culoarea sau dimensiunea) si educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare.
Pentru programare la cel mai apropiat medic dermatolog, consultati www.protectiasolara.ro.
Zilele Protectiei Solare 2013, in cifre:
• 120 de doctori
• 20 de orase
• 4000 de brosuri despre melanom si esantioane de protectie solara
• 2000 de pacienti controlati
• 36 de melanoame suspectate
• 16 melanoame indepartate chirurgical
• 11 carcinoame
• 425 de pacienti de reexaminat anul urmator
"Anul trecut, intr-o campanie de numai 3 saptamani, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numqrul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinsi ca proiectul nostru trebuie sa devina anual", spune Miruna Biziniche Brand Manager La Roche-Posay Romania.
Desi melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile. E timpul ca romanii sa isi dea seama cat de important este sa foloseasca protectia solara. Un studiu recent arata ca 30% dintre romani nu folosesc niciodata protectie solara; si asta in conditiile in care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt in Europa Centrala si de Est³. De asemenea, un studiu efectuat pe o durata de 15 ani in Australia arata ca persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara au avut un risc mai scazut de aparitie a melanomului.
De 30 de ani, La Roche-Posay este implicat alaturi de comunitatea stiintifica pentru a promova protectia solara in lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj, avand la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din intreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.
¹ Sindicatul Francez al Dermatologilor si Venerologilor, 10 martie 2008
² Studiu realizat in colaborare cu 150 de dermatologi din toata tara, pe un esantion de 6900 de pacienti, in perioada mai - august 2010.
³ Melanoma incidence and mortality in Europe: new estimates, persistent disparities, Bristish Journal of Dermatology, iunie 2012.