Gandul : Prognoza meteo pentru vineri si sambata

VREMEA IN BUCURESTI SI IN TARA. Temperaturile vor continua sa creasca pana la 25 de grade Celsius in anumite zone, insa vremea va fi instabila in multe regiuni. In Capitala, cerul va fi usor variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 21 de grade, iar cea minima va fi cuprinsa intre 8 si 10 grade, potrivit ANM.

VREMEA in tara vineri: Vremea va continua sa se incalzeasca. In vestul, nord-vestul si centrul tarii cerul se va innora treptat spre seara, iar in timpul noptii pe arii extinse vor fi ploi, indeosebi averse, insotite si de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, spre sfarsitul intervalului. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 l/mp in Crisana, Maramures, nordul Muntilor Apuseni si al Carpatilor Orientali. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, iar pe parcursul zilei in regiunile vestice si in Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 grade in delta si 23 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 2 si 11 grade. Dimineata, pe arii restranse in zonele joase, va fi ceata.

VREMEA in tara sambata: Vremea va fi calda pentru aceasta data, dar instabila. Vor fi innorari si ploi, ziua in vestul, centrul si nordul tarii, iar spre seara si noaptea local in sud si est si izolat in centru. Ploile vor fi si sub forma de aversa, insotite trecator de descarcari electrice. In zonele de deal si munte izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Izolat vor fi conditii de grindina. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, usor mai coborate pe litoral si posibil in Maramures, iar cele minime vor fi cuprinse intre 2 si 11 grade.

VREMEA la munte vineri: In masivele vestice si nord-vestice cerul se va innora treptat si mai ales dupa-amiaza si noaptea vor fi averse si trecator descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 l/mp nordul Muntilor Apuseni si al Carpatilor Orientali In restul zonei montane cerul va fi variabil, cu innorari in partea a doua a intervalului, cand ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va continua sa creasca usor.

VREMEA la munte sambata: Vremea va fi calda si in general instabila. Cerul va avea innorari temporare si mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat vor fi cantitati de apa mai insemnate si conditii de grindina. Vantul va avea intensificari temporare. Valorile termice vor nu vor avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.