Revista Teo informeaza: Vremea pe urmatoarele doua saptamani. Cand se opresc ploile. ANM a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Vremea in septembrie 2016. Inceputul primei luni de toamna vine cu o racire a vremii, temperaturile urmand sa tot scada. Pana la debutul lui septembrie, finalul lui august va fi marcat de o perioada de cateva zile cu temperaturi mai ridicate.

BANAT
Va urma un proces de incalzire, astfel incat valorile diurne vor ajunge, in perioada 27 august - 2 septembrie, la 30-31 de grade. Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a temperaturile maxime. In acelasi timp, valorile minime de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative in decursul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre 14 si 17 grade.

CRISANA
In perioada 27 august -2 septembrie se vor situa la medii in jurul a 30 de grade. Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative de-a lungul intregului interval si se vor situa in medie intre 14 si 16 grade.

TRANSILVANIA
In perioada 24 - 26 august temperaturile se vor situa in jurul a 26 de grade. Din 27 august si pana la finalul lunii august valorile termice diurne vor creste usor pana la medii de 29 de grade, dupa care va avea loc o usoara racorire a vremii. Temperaturile minime vor avea valori medii in jurul a 14 grade, exceptand noptile din perioada 25- 27 august si cele din 3 si 4 septembrie cand vor fi mai scazute.

MARAMURES
In intervalul 26 - 30 august vremea se va incalzi treptat, maximele termice atingand la sfarsitul intervalului medii de 29-30 de grade. In primele zile ale lunii septembrie vremea se va raci usor, astfel ca la sfarsitul intervalului temperaturile diurne se vor apropia de o medie de 26-27 de grade, iar cele minime vor oscila in jurul a 14 grade. Probabilitatea de ploaie va creste din nou incepand cu data de 30 august.

MOLDOVA
In intervalul 26 - 30 august, vremea se va incalzi, pana la o medie de 32 de grade. Apoi temperaturile maxime vor marca o scadere treptata. Temperaturile nocturne vor scadea in intervalul 24 - 26 august de la o medie de 18 grade, pana la 15 grade, apoi, pana in data de 31 august, vor creste cu proximativ 2 grade. Pana la finalul celei de a doua saptamani, minimele nocturne vor ajunge
din nou la o medie de 15 grade.

DOBROGEA
Intre 27 si 31 august se va produce o usoara crestere pana la o medie de 30 de grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de
prognoza, mediile diurne vor scadea usor, din nou. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 21 de grade in primele trei zile, apoi vor marca o scadere pana la 18 grade in data de 26 august. In intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variatii nesemnificative, mentinandu-se la valori de 18-19 grade.

MUNTENIA
Valorile diurne vor marca o scadere pana la 28 de grade, in zilele de 25 si 26 august. Apoi vremea se va incalzi din nou, mediile temperaturilor maxime urmand a urca pana la 32 de grade in zilele de 30 si 31 august. In intervalul 1 - 4 septembrie, maximele vor
scadea treptat pana la 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 18 grade in primele trei zile de prognoza, apoi vor marca o scadere pana la o medie usor sub 16 grade in data de 26 august. In intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile temperaturilor minime nu vor avea variatii semnificative si vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in 31 august si 1 septembrie.

OLTENIA
Intre 27 si 31 august, media regionala va creste pana spre 32 de grade, apoi va marca o scadere treptata pana pe 4 septembrie, la o valoare de 28 de grade. Mediile temperaturilor nocturne, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 30 august - 2 septembrie si cu cele mai scazute valori in zilele de 27 august si 4 septembrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

LA MUNTE
Temperaturile se vor situa la o medie de 18 grade, apoi vor creste spre medii in jurul a 20 de grade, in perioada 28 august - 1 septembrie, dupa care vor marca o scadere usoara. Temperaturile minime vor avea in medie valori de 12 grade, exceptand noptile din perioada 24 - 27 august si 3- 4 septembrie cand vor fi la medii de 9-10 grade. Ploi slabe si pe spatii restranse vor aparea si in restul intervalului, in special in zilele de 24 si 25 august, precum si in perioada 30 august - 4 septembrie.

Sursa: ANM