In aceasta saptamana, Administratia Nationala de Meteorologie va emite doar avertizari de ceata pe termen scurt si, eventual, de polei pentru noaptea de 30 spre 31 ianuarie in estul tarii. Ninsorile vor fi slabe si fara viscol pana la sfarsitul lunii.
Anuntul a fosta facut de directorul institutiei, Ion Sandu. El a precizat in cadrul comandamentul de iarna de la Palatul Victoria ca in cursul zilei de azi va mai ninge in Muntenia, dar fara vant. Pentru zilele urmatoare, se anunta vreme calda, ceea ce va duce la aparitia poleiului. Oficialul ANM a mai spus ca abia dupa 4 februarie ne-am putea confrunta din nou cu ninsori abundente, insa deocamdata aceste date nu sunt sigure.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

LUNI (28 ianuarie)

Vremea se va mentine rece in est si nord-est, local geroasa dimineata si noaptea. Va ninge slab, ziua local in sudul si sud-estul tarii si pe arii restranse in centru, iar noaptea izolat in vest si nordvest. Temperaturile vor fi cuprinse intre -13 si 3 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in depresiuni pana in jur de -18 grade.
In Capitala, cerul va fi temporar noros si va ninge slab. Temperaturile se vor situa intre -8 si -1 grad Celsius. Noaptea vor fi conditii de ceata.

MARTI (29 ianuarie)

Valorile termice vor creste usor, indeosebi in vestul si sud-vestul tarii. Cerul va fi temporar noros si mai ales seara si noaptea in regiunile vestice si nord-vestice vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de producere a poleiului. In zonele joase in special din sud si est, va fi ceata, asociata cu chiciura si trecator cu fulguiala. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, iar cele minime in general intre -10 si 0 grade.Presiunea atmosferica va continua sa creasca.
In Bucuresti, marti, cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea va fi ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cea minima va fi de -6...-4 grade.Presiunea atmosferica va continua sa creasca usor.

MIERCURI (30 ianuarie)

Vremea va continua sa se incalzeasca usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi mai mult noros in regiunile intracarpatice, dar va avea innorari temporare in rest. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie local in jumatatea de nord a teritoriului si izolat in celelalte zone. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, iar cele minime, in general, intre -6 si 2 grade. In zonele joase din sud si est va mai fi ceata.
Miercuri, in Capitala, vremea se va incalzi usor. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi in jur de 2 grade, iar cea minima de -5...-3 grade.