Ziua News informeaza: Meteorologii anunta o saptamana de FOC. Unde va lovi canicula
Meteorologii anunta o saptamana caniculara, in care indicele de confort termic va trece frecvent de pragul critic. Vor fi si furtuni scurte de vara, cu tunete si fulgere.

LUNI

In prima zi a saptamanii vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, pe arii extinse in sudul si in estul tarii disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si chiar va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, iar in Oltenia, local in Muntenia si izolat in Moldova va fi canicula.
Vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie si izolat grindina, in Maramures, Transilvania, local in Banat, Crisana, vestul Olteniei si jumatatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea si caracter torential si punctiform se vor acumula cantitati de apa de peste 25-30 l/mp.Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 de grade pe litoral si 37 de grade in Lunca Dunarii.

MARTI

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat cu un indice temperatura-umezeala (ITU) care va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati in regiunile sud-vestice si sudice, iar local in Oltenia si izolat in Banat si in Muntenia, dupa-amiaza, va fi canicula.
Cerul va fi variabil si mai ales in a doua parte a zilei si in prima parte a noptii vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, local in sud, in centru, in est si izolat in celelalte regiuni. Ploile vor avea si caracter torential si se mentin conditiile pentru caderi de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime intre 12 si 22 de grade.

MIERCURI

Vremea va ramane calduroasa, iar disconfortul termic se va acccentua in special in regiunile vestice si sudice, unde pe arii restranse, dupa-amiaza, va fi canciula. Cerul va fi variabil si mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi intervale cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului la deal, la munte, dar pe arii restranse si in celelalte regiuni. Ploile vor avea si carater torential si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade pe litoral si 36 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime, in general, intre 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori in Dealurile de Vest.