internet-bun.info: Cod portocaliu de vreme rea in Romania. Vant puternic si ninsori
Agentia Nationala de Meteorologie a a anuntat ca de vineri de la ora 8:00 si pana sambata la ora 2:00 dimineata va fi in vigoare o noua alerta cod galben de vreme rea. Vantul va sufla cu viteze de peste 60km/ora in toata tara, iar la munte chiar si peste 90 km/ora. In nord si centru va ninge, iar pe spatii mici, cantitatile de apa acumulate vor fi importante. La altitudini mari, zapada va fi spulberata si viscolita. Pentru zona de munte din judetele Caras-Severin, Neamt si Suceava a fost emis un cod portocaliu de vant, in vigoare vineri, pana la ora 14:00, respectiv 10:00 pentru Neamt si Suceava.

Vineri
In regiunile nordice si centrale cerul va fi mai mult noros si mai frig. In restul tarii, innorarile vor fi temporare, dar va ploua slab, pe arii restranse. Vantul va sufla cu putere la munte si izolat in toate regiunile tarii.

Sambata
Valorile termice incep sa scada, iar in vest, centru si nord, cerul va fi mai mult innorat si va ninge pe arii restranse. In restul tarii, se va innora spre seara, in special noaptea, cand vor fi precipitatii mixte. Vantul la sufla moderat si cu putere la munte.

Duminica
Temperaturile continua sa scada si va fi foarte frig in toata tara. Gradele pot cobori in termometre pana la -14 grade in depresiuni, iar minimele se vor situa intre -11 si -2 grade Celsius. Izolat, va ninge slab, vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte.