MEDIAFAX: Cum va fi vremea pana pe 25 februarie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 19 - 25 februarie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

• BANAT

Pana in 19 februarie temperaturile diurne vor scadea pana la medii in jur de 3 grade, iar din 20 februarie acestea vor creste usor spre medii de 6...7 grade. Temperaturile minime vor fi predominant negative, cu valori medii regionale in jur de -7 grade in primele nopti, intre -5 si -3 grade pana in 21 februarie si in jur de -3 grade, intre 22 si 25 februarie. Precipitatii slabe cantitativ se pot consemna zilnic incepand cu 12 februarie, existand posibilitatea ca acestea sa devina local moderate si pe 22 februarie, cand vor fi si lapovite sau ninsori.

• CRISANA
Pana in 19 februarie temperaturile maxime vor scadea pana la 0...2 grade, iar din 20 februarie acestea vor creste usor spre medii de 3...4 grade. Temperaturile medii nocturne vor scadea treptat, iar la sfarsitul intervalului se vor situa in jur de -3 grade. Precipitatii slabe cantitativ se pot semnala zilnic, iar pe 19 si 22 februarie vor fi precipitatii mixte.

• TRANSILVANIA

In a doua parte a intervalului maximele termice vor fi de 1...3 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative si vor scadea treptat, atingandu-se in perioada 20-22 februarie o medie regionala de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor incadra intre -8 si -6 grade. Se vor semnala precipitatii - predominant ninsori, posibil moderate cantitativ pe 19 februarie.

• MARAMURES

In 19 februarie temperaturile diurne vor scadea spre 0 grade, iar ulterior vor fi in jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, iar pana la sfarsitul intervalului vor scadea treptat, atingandu-se in perioada 20-22 februarie o medie regionala de -9 grade. Se anunta predominant ninsori intre 19 - 25 februarie.

• MOLDOVA
In a doua saptamana a intervalului maximele termice vor fi in crestere usoara, de la -1 grad la 1...2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, atingandu-se in perioada 20-22 februarie o medie regionala de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor situa intre -8 si -6 grade. Se vor semnala ninsori intre 19 - 25 februarie.

• DOBROGEA

In a doua parte a intervalului maximele termice vor fi de 3...5 grade. Temperaturile minime vor trece din nou la valori negative, cu o medie in jur de -4 grade in perioada cea mai rece si anume 19-22 februarie. Intre 19 - 25 februarie vor cadea precipitatii - predominant ninsori.

• MUNTENIA

Maxime termice vor scadea in 19 februarie, iar dupa 20 februarie vor fi temperaturi maxime normale pantru aceasta perioada a anului, cu medii intre 3 si 5 grade. Minimele termice vor fi ca medie in jurul a -5 grade in perioada cea mai rece, 21-23 februarie.
Intre 19 -21 februarie temporar vor fi precipitatii slabe si sub forma de lapovita sau ninsoare.

• OLTENIA

In perioada 19-20 februarie temperaturile diurne vor scadea pana la medii de 2...3 grade, iar din 21 februarie acestea vor creste usor si treptat spre 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea valori medii regionale in scadere spre -7 grade in primele nopti, intre -5 si -1 grad in intre 19-21 februarie si in jur de -4 grade intre 22 si 25 februarie. Va ploua pe 22 februarie, cand vor predomina ninsorile.

• LA MUNTE

Vremea se raceste astfel incat pe 19 februarie maximele diurne vor fi in jur de -6 grade. Apoi se vor mentine, pana la sfarsitul intervalului, intre -5 si -3 grade. Noptile vor avea permanent valori termice negative, coborand usor sub pragul gerului (-10 grade) in perioada 19-23 februarie. In perioada 19 -25 februarie aproape zilnic se vor semnala ninsori slabe.