Vremea in tara

Marti
Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, devenind local caniculara in zona de campie din Banat, Crisana si Oltenia unde va fi disconfort termic dupa-amiaza. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 36 de grade, mai scazute pe litoral, unde vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari in a doua parte a noptii in Banat, unde izolat pot aparea averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane si doar trecator in Moldova. Minimele termice se vor situa intre 9/10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 23 de grade in Dealurile de Vest.

Miercuri
Vremea calduroasa va persista, valorile termice urmand a fi in crestere in toata tara astfel incat canicula si disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul si sud-vestul tarii, zone unde indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor incadra intre 30 si 37 de grade, cu exceptia litoralului unde vor fi intre 27 si 29 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, insa cu innorari dupa-amiaza in zona Carpatilor Occidentali, unde pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata. Seara, dar mai ales in cursul noptii, instabilitatea atmosferica se va accentua in partea de vest si nord-vest a tarii, unde vor fi innorari temporar accentuate, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie si pe arii restranse averse. Minimele termice se vor situa intre 9/10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24/25 de grade in Dealurile de Vest.

Joi
Valorile termice se vor mentine ridicate, iar canicula se va extinde si in regiunile sudice si centrale. Disconfortul termic se va va accentua, astfel ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati pe areale din ce in ce mai extinse. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 de grade pe litoral si in jurul a 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade. Din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferica se va accentua in regiunile intracarpatice si la munte, unde, local, vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si va cadea grindina.

Vineri
Vremea va deveni instabila, iar valorile termice vor scadea semnificativ in cea mai mare parte a tarii. Vor fi innorari accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Local, cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina. Exceptie va face sud-estul teritoriului, unde, in conditiile unui cer variabil, vremea va ramane local caniculara, disconfortul termic se va mentine accentuat, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice vor aparea izolat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in Dealurile de Vest si 36 de grade in estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 22 de grade.

Vremea in Capitala

Marti
Vremea va fi calduroasa, cu o maxima termica de 32/33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 17/19 grade.

Miercuri
Vremea calduroasa va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 18/19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat.

Joi
Vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic deosebit de ridicat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 19/21 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla in general slab.

Vineri
Desi valorile termice vor scadea usor, vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic se va mentine ridicat. Temperatura maxima va fi de 33/34 de grade, iar cea minima de 18/19 grade. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi innorarile se vor accentua si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului.