Meteorologii au emis o avertizare de ploi valabila in toata tara, duminica, intre orele 4.00 si 23.00, in sud si sud-est fiind anuntate averse, vant puternic si descarcari electrice.

Potrivit informarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, duminica, intre orele 4.00 si 23.00, vor fi ploi insemnate cantitativ in toata tara. Pe parcursul zilei de duminica, aria ploilor se va extinde treptat in sudul si sud-estul tarii, unde vor fi averse, posibil insotite de scurte intensificari ale vantului si descarcari electrice. In aceste zone, cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

In TARA:

Vremea va fi in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a tarii. Indeosebi in sudul si sud-estul teritoriului, precum si in zona montana, vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va avea unele intensificari in regiunile estice si in extremitatea de sud-vest, dar trecator si in restul teritoriului in timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, cu maxime ce se vor incadra intre 18 si 27 de grade si minime intre 9 si 20 grade.

La MUNTE:

Vremea va fi in continuare in general instabila. Cerul va avea innorari temporare si pe arii extinse se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada.

La MARE:

Vremea va fi instabila si relativ normala termic.Cerul va fi temporar noros. Local se vor semnala averse slabe de ploaie.Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari izolate pe litoral si in delta.Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 28 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade .

Sursa: ziarulring.ro