ROMANIA TV informeaza: PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: Cand se incalzeste vremea
PROGNOZA METEO. Zilele urmatoare vor fi dominate de ger, chiar si temperaturile din timpul zilei urmand sa scada sub -10 grade Celsius, insa sfarsitul acestei saptamani va duce la o incalzire treptata a vremii. Cresterea temperaturilor va continua si pe parcursul saptamanii urmatoare.

BANAT

In perioada 26 februarie -1 martie 2018, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decat cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger in cursul noptilor si al diminetilor de 26, 27, 28 februarie si 1 martie, cand minimele vor cobori spre -14 grade, iar media maximelor se va situa in jurul a -5 grade. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire astfel ca temperaturile maxime vor creste pana spre medii de 12 grade in 7 martie, apoi pana la finalul celei de-a doua saptamani, variatiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, media pe regiune situandu-se in jurul a 10 grade. Si minimele vor creste, de la medii de -14 grade in data de 1 martie, spre medii de 3-4 grade in zilele de 7 si 8 martie, apoi, pana in 11 martie, se vor situa in jurul a 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi relativ ridicata, pe intregul interval de
prognoza.

CRISANA

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa pe parcursul diminetiilor si al noptilor in perioada 26 februarie - 1 martie 2018. Media maximelor va cobori spre -5 grade, in timp ce minimele vor scadea spre valori medii in jurul a -14 grade la mijlocul primei saptamai. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, urmand ca mediile temperaturii diurne sa creasca pana spre 11-12 grade in zilele de 6 si 7 martie, apoi pana spre sfarsitul intervalului de prognoza variatiile sa fie nesemnificative. Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor si vor creste spre 2-3 grade in zilele de 7 si 8 martie, pentru ca ulterior aceste valori sa nu se modifice semnificativ. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in primele zile ale intervalului, dar mai ales in prima decada a lunii martie.

TRANSILVANIA

In ultimele zile ale lunii februarie si la inceput de martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Astfel, media temperaturilor diurne, usor variabila de la o zi la alta, se va incadra intre -9 si -7 grade, iar cea a minimelor intre -13 si -16 grade. O incalzire a vremii va avea loc in 7-8 martie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 10 grade, apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, acestea se vor situa in jurul a 8 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs similar, fiind in crestere, de la o medie de -16 grade in 2 martie, spre -1 pana la 0 grade in data de 11 martie.Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in zilele de 26 si 27 februarie si din nou in intervalul 2 -11 martie.

MARAMURES

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, in intervalul 26 februarie- 1 martie 2018 cand temperaturile maxime, fara variatii semnificative de la o zi la alta, vor avea o medie de aproximativ -7 grade. Apoi acestea vor creste treptat si vor ajunge la valori medii de 9-10 grade in zilele de 7 si 8 martie si, pana la sfarsitul intervalului, respectiv 11 martie, nu vor avea variatii importante. Minimele vor fi, si ele, in crestere de la valori medii in jur de -15 grade in perioada 26 februarie - 1 martie, spre medii de 1-2 grade, in intervalul 7-11 martie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata incepand cu data de 2 martie.

MOLDOVA

In intervalul 26 februarie - 1 martie 2018, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, iar in jumatatea nordica a regiunii si pe timpul zilei. Media temperaturilor maxime va fi de -12 pana la -11 grade, iar a minimelor de la -14 grade la inceputul intervalului, pana la -19 pnaa la -18 grade in dimineata zilei de 1 martie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, astfel ca mediile temperaturiilor diurne vor creste spre 8 grade in data de 7 martie, apoi nu vor fi variatii notabile. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, acestea crescand de la o zi la alta, spre medii in jur de 0 grade in data de 7 martie, apoi nu vor varia semnificativ, situandu-se pana la sfarsitul intervalului de prognoza in jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in primele zile si in crestere in perioadele 3- 5 martie si 7 - 11 martie.

DOBROGEA

Pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Mediile maximelor nu vor varia semnificativ in perioada 26 februarie-01 martie, acestea urmand a cobori de la valori de -5 grade in 27 februarie, spre -8 pana la -7 grade in zilele de 28 februarie si 1 martie. Ulterior acestei perioade, maximele vor creste de la o zi la alta, ajungand spre medii de 4-5 grade in zilele de 5 si 6 martie, apoi in jurul a 9 grade, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime vor scadea de la valori medii in jurul a -8 grade in 27 februarie, spre -13pana la -12 grade in 2 martie, apoi vor creste de la o zi la alta pana spre medii de 1-2 grade in data de 6 martie si in jurul a 4 grade pana in data de 11 martie.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, intensitatea mai mare a acestora urmand a se inregistra in perioada 26 - 28 februarie 2018.

MUNTENIA

Primele zile din intervalul de referinta vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea, urmand ca media temperaturilor maxime sa se situeze in jurul a -8 grade, iar cea a minimelor sa fie de -9 grade in prima zi a intervalului si in jur de -15 grade, in 2 martie. Apoi vremea se va incalzi de la o zi la alta, iar maximele vor fi cuprinse intre -4 si 11 grade, cele mai ridicate valori urmand a se consemna in perioada 7-11 martie. Mediile temperaturilor minime vor creste si ele, spre -2 grade in data de 6 martie, apoi spre 1-2 grade in perioada 9-11 martie 2018. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in zilele de 26 si 28 februarie si dupa data de 2 martie 2018.

OLTENIA

In ultimele zile de februarie si inceputul lunii martie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult sub mediile multianuale, iar dimineata si noaptea va fi ger. Astfel, mediile maximelor vor fi de -7 si -6 grade, iar ale minimelor intre -8 si -15 grade, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in diminetile de 28 februarie si 1 martie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire, urmand ca mediile temperaturilor diurne sa creasca spre 8-10 grade in perioada 7-11 martie. In ceea ce priveste parcursul minimelor, acestea vor creste spre medii de 1-2 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, pe intreg parcursul intervalului.

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului, vremea va fi geroasa in majoritatea masivelor montane; in perioada 26 februarie - 1 martie, mediile maximelor se vor incadra intre -14 si -12 grade, iar ale minimelor intre -21 si -18 grade. Din 2 martie, temperaturile vor fi, in general, in crestere, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Temperaturile maximele vor creste spre medii de 3-4 grade, in data de 9 martie, apoi vor scadea usor spre valori in jurul a 1 grad in zilele de 10 si 11 martie. Minimele vor creste spre medii de -2 grade, in dimineata zilei de 8 martie, apoi vor scadea, spre -4 pana la -2 grade, la sfarsitul intervalului.Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in zilele de 26 si 27 februarie si in intervalul 2-11 martie 2018.

(Sursa: romaniatv.net)