Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni: septembrie, octombrie si noiembrie.

VREMEA IN SEPTEMBRIE
Valorile termice se vor situa peste limitele climatologice normale in sud-estul tarii si local in regiunile sudice si estice. In restul tarii, temperatura medie se va situa in limitele normale. Temperatura medie multianula pentru luna septembrie este de 14,8 grade Celsius. In sud-est, temperatura medie va fi de 18 grade Celsius si in sud si est, de 16 grade. In nord si centru, temperatura medie va fi in limitele climatologice, 14 grade Celsius, si in restul tarii, in medie, temperaturile vor fi de 16 grade Celsius.
Daca in timpul verii precipitatiile si-au facut simtita prezenta aproape in fiecare saptamana, ca un efect al incalzirii globale, in luna septembrie vor fi deficitare, in sud, est si sud-est. Daca media multianuala a precipitatiilor cumulate in luna septembrie este de 55 l/mp, in sud-est va fi de 40 de l/mp. In restul teritoriul vor fi in limitele normale. Precipitatii abundente vor fi local, in nord, unde media va fi de 80 l/mp.

VREMEA IN OCTOMBRIE
Media multianula in luna octombrie este de 9,6 grade Celsius, insa in luna octombrie 2014, valorile termice vor depasi aceasta medie, in special in vest, sud, sud-est. Aici temperaturile medii vor fi cuprinse intre 10 si 14 grade. In restul teritoriului vor fi in limitele normale.
In ceea ce priveste precipitatiile, vor fi abundente. Daca media multianuala a precipitatiilor este de 43,5 l/mp, in cea mai mare parte de tarii va fi de 60 de l/mp, iar in Maramures, Bucovina, partea estica a Banatului si vestica a Olteniei, vor fi chiar si de 80 de l/mp.

VREMEA IN NOIEMBRIE
Media temperaturii multianuala in noiembrie este de 3.8 grade Celsius. In luna noiembrie 2014, valorile termice vor fi apropiate de aceasta medie, cu exceptia nordului, nord-estului si, local, vestului tarii, unde temperaturile vor fi sub aceasta medie, fiind cuprinse intre 0 si 2 grade Celsius.
In ceea ce priveste precipitatiile, vor fi excedentare in regiunile centrale si normale in restul teritoriului.