B365.RO informeaza: CANICULA in BUCURESTI si in TARA. COD GALBEN pentru Capitala si alte 14 judete
Saptamana aceasta incepe cu un nou val de caldura, iar disconfortul termic va fi din ce in ce mai accentuat in multe zone din tara. Meteorologii avertizeaza ca marti temperaturi maxime vor urca pana la 37 de grade Celsius in anumite zone. Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o atentionare cod galben de canicula pentru 14 judete si Capitala, valabila luni si marti. Meteorologii avertizeaza ca in cursul zilelor de luni si marti, valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati. Un nou val de CANICULA cuprinde Romania. Marti, temperaturile ajung la 37 de grade Celsius

LUNI, 10 IULIE 2017

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, mai ridicate - spre 37-38 de grade - in Banat, sudul Crisanei si vestul Olteniei.

MARTI, 11 IULIE 2017

Marti, valorile termice diurne vor fi cuprinse intre 34 si 37 de grade, izolat mai ridicate, in jurul a 38 de grade in Banat si vestul Olteniei.
Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.
Potrivit ANM, in jumatatea de nord-vest a tarii, luni si marti, se vor inregistra ploi. - In cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va mentine ridicat in regiunile sudice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestari specifice instabilitatii atmosferice", arata Administratia Nationala de Meteorologie.
In Capitala, se vor inregistra temperaturi in crestere, in jur de 34 de grade Celsius luni dupa-amiaza, 35-36 grade Celsius marti si miercuri dupa-amiaza.
- Noptile raman cu temperaturi ce vor crea in continuare disconfort, 22 de grade temperatura minima, cel putin in partea centrala a Capitalei, iar ploi asteptam incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri pentru ca mai apoi si aici temperaturile sa scada simtitor si sa nu mai treaca in unele dupa-amieze de 26, 27 de grade, a completat meteorologul.
- Luni dupa amiaza temperaturi de peste 35 de grade in partea de sud-vest a tarii, acolo si indicele temperatura-umezeala va depasi acel prag critic de 80 de unitati. Temperaturi in schimb in crestere si in celelalte zone. Varful acestei perioade, la nivelul intregii tari, va fi ziua de marti, atunci cand in aproape toata tara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar in Crisana, Banat, in sud-estul Transilvaniei, in Oltenia, in buna parte din Muntenia asteptam temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil in jur de 38 de grade, a declarat meteorologul Teodora Cumpanasu, potrivit Mediafax.

MIERCURI, 12 IULIE 2017

In a doua parte a saptamanii, vom avea parte de temperaturi in scadere in multe zone din tara, cu ploi in toata tara.
- Miercuri va interveni o schimbare semnifiativa in evolutia vremii in sensul ca patrunderea unui val mai rece va determina in partea de vest, centru si nord a tarii pe de o parte, scaderea valorilor de temperatura pe de alta parte, aparitia cu o frecventa mult mai mare a fenomenelor de instabilitate. Evident vorbim de averse cu caracter torential, intensificari ale vantului, chiar vijelii putem astepta si caderi de grindina, a mai declarat Teodora Cumpanasu.