Ce vor face de acum inainte supravietuitorii incendiului de la Club Colectiv? Este o intrebare la care a raspuns Prof. Univ. Dr. Ioan Lascar, personalitate de referinta a chirurgiei contemporane.
"Un cost mediu pentru un pacient ars grav se situeaza de la cateva sute de mii de euro pana la un milion de euro. Aceste costuri sunt suportate de sistemul de asigurari! Impreuna cu Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, vrem sa constituim un program care sa trateze bolnavii arsi grav. Ingrijirea unui bolnav implica costuri uriase si impune finantarea unui program special. Fiind plastician, cred ca am reusit sa-i conving pe Ministrul Nicolae Banicioiu si pe ceilalti din echipa sa elaboram un program pentru bolnavii arsi", a spus Prof. Ioan Lascar in cadrul unei emisiuni difuzata la B1TV.
"Fiecare catastrofa are anumite particularitati. Cateva zeci de tineri care au mers la un concert s-au confruntat cu o tragedie care le-a curmat tineretea. Oricat am fi de chirurgi in regim de urgenta, ramane, totusi, latura legata de sensibilitate in momentele speciale", a mai spus Prof. Dr. Ioan Lascar, care "nu a mai vazut o astfel de mobilizare decat la momentul Revolutiei pentru a face fata acestui dezastru national".