AmosNews: Adrian Streinu-Cercel: 99% se infirma posibilitatea unui caz de Ebola in Romania

In urma investigatiilor de la Institutul Matei Bals, in pondere de 99%, romanul suspect ca ar fi contactat Ebola in Nigeria ar suferi de alte doua afectiuni, una dintre acestea dand simptomele care au dus cu gandul la Ebola. Este posibil ca aceste boli sa fie contactate in Nigeria, insa se exclude varianta Ebola. Nu se mai trimit probe la laboratorul specializat pe Ebola, pana saptamana viitoare. Acestea sunt datele prezentate de Adrian Streinu-Cercel, managerul spitalului Matei Bals, in cadrul unei conferinte de presa.
"Prima veste buna e ca 99% se infirma posibilitatea unui caz de Ebola in Romania. Vom afla astazi si in cursul zilei de maine. Am aflat toate datele clinice ale acestui element.Si am aflat amanunte care ne indeparteaza forte mult de posibilitatea infectei cu Ebola.Monitorizam foarte mult situatia Ebola. In acest an, avem cel mai mare numar de cazuri de Ebola. Nigeria este departe de a fi un focar si nu se inegistreaza cazuri de transitere pe cale umana. In cazul acestui pacient, e vorba de doua boi, dintre care una da aceste simptome. La momentul acesta, ne indepartam destul de mult, apropape 99%. Este posibil sa fie vorba de alte infectii originare din aceasta zona", a declarat Adrian Streinu-Cercel.
Adrian Streinu-Cercel a precizat ca romanul care a lucrat in Nigeria a efectuat munca de birou, neintrand in contact cu persoane bolnave sau cu zone in care s-ar fi putut infecta. Cele doua boli nu sunt transmisibile, insa bolnavul a refuzat sa se faca publice diagnosticele puse la Institutul Matei-Bals.