La targul de la Piata Amzei gasiti zilnic standul stupinei Fratilor Matei, cu produse apicole.
Printre acestea, puteti achizitiona de la standul sau:
- propolis - la 5 RON si 10 RON (la 18 grame)
- fagure de miere - la 14 RON
Fagurele e bun pentru stomac si are capacele cu urme de propolis.
- baton de propolis: pentru probleme respiratorii, infectii si imunitate
- ceara de albine
- miere propolizata (benefica pentru raceli)
- miere de salcam cu polen crud, propolis si pulbere de catina pentru imunitate si probleme hepatice, probleme digestive, anemie, astenie si anorexie (se ia cate o lingura pe zi).
Azi, va prezentam beneficiile mierii de albine.
Benficiile sunt reale si, folosita cum trebuie, mierea iti poate oferi un ten stralucitor. S-a demonstrat ca mierea este un puternic antioxidant si hidratant, dar inainte de a incepe sa o folosesti in acest scop ai nevoie de cateva informatii.

TIPURI DE MIERE

Mierea este de mai multe tipuri, impartita in functie de origine: miere obtinuta din nectarul plantelor sau din secretie zaharoasa sau in functie de modul de producere: miere in fagure, miere scursa, extrasa, presata sau filtrata. Mierea in fagure este cea mai indicata pentru piele, cea pasteurizata isi pierde din proprietati.


CONTINUT

Mierea contine: 17-23% apa, 65-75% glucide, 1% polen, vitamine, aminoacizi, proteine, minerale, enzime.
De asemenea, fiecare tip de miere are proprietati diferite, in functie de planta de unde a fost extrasa:
- mierea de salcam are un continut bogat de vitamina D
- mierea de menta are un continut bogat de vitamina C
- mierea de tei are un continut bogat de vitamina E


BENEFICII

1. Nutritiva - fiind bogata in toate tipurile de vitamine, minerale, aminoacizi, mierea are capacitatea de a hrani pielea.
2. Antioxidanta - mierea se lupta cu radicalii liberi, aflati peste tot in jurul nostru. De fiecare data cand respiram, ne oxidam si in organism se elibereaza radicalii liberi care ne imbatranesc. Antioxidantii din miere neutralizeaza efectul acestora, la cel mai adanc nivel celular.
3. Antibacteriala - mierea este un agent antibacterial ce dezinfecteaza si ajuta la vindecarea ranilor si a petelor de pe piele.
4. Hidratanta - mierea este groasa si consistenta, iar ca umectant ajuta in a mentine pielea hidratata. Prin urmare, nu numai ca mierea netezeste pielea uscata si ridata, dar o ajuta sa se mentina supla.

RETETE

Scrub facial - amesteca mierea cu migdale pisate si freaca usor tenul cu varfurile degetelor, inlatura apoi cu multa apa.
Masca de fermitate - cu un tel amesteca bine o lingura de miere cu un albus de ou , 1 lingurita de glicerina si ¼ de ceasca de faina. Lasa masa pe fata 15 minute si clateste bine cu apa calduta.
Lotiune hidratanta - Amesteca o lingurita de miere cu 1 lingura de ulei de masline si ½ de lingurita de suc de lamaie. Clateste cu apa calduta dupa 15 minute.
Balsam de buze - Mierea este un bun remediu pentru buzele uscate si crapate. Aplica putina miere cu varfurile degetelor, masand usor buzele.
Balsam de par - Amesteca 1 lingurita de miere cu 4 cesti de apa calda si foloseste amestecul ca si balsam de par. Daca ai parul blond, adaufa si sucul de la o lamaie.
O piele frumoasa si catifelata merita sa fie pusa in valoare de pantofi si curele de calitate, care sa nu-ti faca bataturi sau sa-ti provoace iritatii.
Sursa: www.divahair.ro