Incepand cu 1 decembrie 2010, la nivelul municipiului Bucuresti, a fost declansata actiunea privind prevenirea si combaterea comercializarii ilegale de obiecte pirotehnice.
In cadrul actiunii, pana in prezent, s-au executat peste 100 de
controale la agenti economici si asupra unor persoane care exercitau comert ambulant in zona complexurilor en gros si a pietelor agroalimentare.
Au fost constatate un numar de 76 infractiuni care vizau efectuarea fara drept a unor activitati neautorizate cu obiecte pirotehnice, in special vanzarea fara autorizatie si vanzarea catre persoane fizice.
Reamintim faptul ca, actuala legislatie interzice cu desavarsire
vanzarea de obiecte pirotehnice fara autorizatie, precum si vanzarea si comercializarea acestor produse de catre persoane fizice, sanctiunea pentru incalcarea acestor norme fiind inchisoarea de la 3 luni la un an.
Cu ocazia activitatilor de control desfasurate de Politia Capitalei, au fost ridicate in vederea confiscarii peste 1 800 000 bucati de articole pirotehnice (aproximativ 11 366 kg)
Informam cetatenii Capitalei, ca activitatile de control se vor desfasura in continuare, pentru prevenirea inregistrarii unor evenimente prin care sa se puna in pericol integritatea fizica a celor ce folosesc in mod neautorizat astfel de materiale pirotehnice.
Totodata, recomandam cetatenilor sa nu cumpere astfel de materiale, iar in cazul in care observa persoane neautorizate, sa anunte cea mai apropiata unitate de politie.