Un administrator al unei firme din judetul Neamt este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si utilizarea cu rea credinta a creditului societatii / Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproape un miliard de lei vechi.
In fapt, V. M., de 38 de ani, din municipiul Piatra-Neamt, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada iulie - noiembrie 2007, a inregistrat in contabilitatea societatii facturi de achizitii ce reprezentau operatiuni fictive, cu scopul de a folosi cu rea credinta creditul firmei sale.
De asemenea, in perioada februarie - aprilie 2008, nu a inregistrat in evidenta contabila veniturile realizate din vanzarea de cereale catre o firma din Targu Neamt.
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt au finalizat dosarul de cercetare penala intocmit pe numele administratorului si au propus trimiterea in judecata a lui V. M. sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si utilizarea cu rea credinta a creditului societatii.
Valoarea totala a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de peste 98.000 de lei.