Dr. Lucia Fitarau, specialistul Leon Clinique, te invata ce remedii naturale pot combate boala cuplurilor moderne.
Unul din sase cupluri recurge, la nivel mondial, la tratamente agresive de stimulare hormonala cu medicamente, in incercarea de a avea copii. Iar de multe ori acestea nu dau rezultate. Dr. Lucia Fitarau, specialistul Leon Clinique sustine ca in cazul lor, mult mai eficiente ar fi tratamentele blande, naturale, care refac functionalitatea axului hipofizo-tireo-ovarian.
La nivel global, infertilitatea afecteaza pana la 18% din populatia aflată la varsta fertile. Asta inseamna ca unul din sase cupluri infrunta aceasta boala. In Romania, aceasta situatie dramatica afecteaza direct in sporul natural al populatiei, care, potrivit ultimelor statistici, intre septembrie 2012 si septembrie 2013 a fost preponderent negativ.
Potrivit dr. Lucia Fitarau, medic primar in medicina de familie, cu competenta in ecografie generala, homeopatie si fitoterapie, in multe cazuri, tratamentele la care recurg cuplurile infertile - hormoni de substitutie, stimulare ovariana, fertilizare in vitro etc. -, unele traumatizante, nu dau rezultate.
"In ultimul timp, suntem din ce in ce mai des martorii rezultatelor confuze si esuarii tratamentelor de stimulare hormonală cu medicamentele clasice estro-progestative si de substitutie, menite sa remedieze disfunctiile axului hipofizo-tireo-ovarian legate de procesele de ovulatie, ovogeneza si de producerea estrogenului si a progesteronului. De asemenea, de la un an la altul numarul femeilor cu varste de pana la 40 de ani care se confrunta cu sindromul de menopauza precoce, din cauza schimbarii prioritatilor si mentalitatii - care pune pe primul plan profesia si cariera - si stresului cotidian", explica specialistul Leon Clinique (0371.389.777; 0722.465.615).
Acesta subliniaza ca exista solutii de abordare blande, naturale, care refac in mod firesc functionalitatea hormonala, fara sa apeleze la medicamente.
"Exista remedii homeopate care corelate cu diferite dilutii, pot trata infertilitatea la femei. Remediile homeopate din categoria organoterapice de tipul Hipofiza sau Ovar pot fi folosite in aceste cazuri sub forma urmatoarelor dilutii: stimulatoare (5 CH sau 7 CH) sau modulatoare (9 CH sau 15 CH). Cu aceste remedii se obtin rezultate deosebite intr-o perioada de 6, pana la cel mult 10 luni, insa prescrierea acestora trebuie facuta, in fiecare caz in parte, individualizat", a declarat dr. Lucia Fitarau.