Un grup de turisti romani care au ales sa-si petreaca Revelionul la Atena, prin Agentia Hello Holidays, l-au avut ca insotitor de grup pe Claudiu Mihailescu.
Acesta le face de fiecare data turistilor drumul cu autocarul pana in Grecia cat mai placut si datorita povestirilor despre aceasta tara.
In drum spre Atena, turistii romani au facut un scurt popas la Schitul Sfanta Paraschiva de pe Valea Tembi - loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor.

Intrarea in schitul Agiei Paraskevi


Ghidul Claudiu Mihailescu le da turistilor detalii esentiale legate de acest loc: "Apa izvorului Agiei Paraskevi este captata si curge intr-un bazin special amenajat, unde pelerinii si turistii stau la coada pentru a-si umple sticlele de plastic special aduse de acasa. Apa cu puteri miraculoase urmeaza sa fie folosita peste an pentru vindecarea bolnavilor incurabili".


Izvorul Agiei Paraskevi

Paraskevi a trait pe vremea imparatului Antonin, fiind originara din Italia. Tanara nascuta intr-o zi de vineri (de unde si numele Paraskevi) a manifestat interes pentru tainele credintei crestine, citind carti si participand la rugaciuni, in biserica. Dupa moartea parintilor si-a impartit averea saracilor, s-a calugarit si a inceput sa predice, reusind sa intoarca multi eleni la credinta in Dumnezeu. Minunandu-se de frumusetea si priceperea ei, imparatul a incercat s-o determine sa se lepede de credinta crestina. Evident, Paraskevi a refuzat si de aici au inceput chinurile si suferintele ulterioare, ce aveau s-o transforme in mucenita. Astfel, se spune ca i s-a pus un coif de fier ars pe cap, dar nu a suferit; ca a fost aruncata intr-o caldare cu untdelemn fierbinte, dar ea se racorea; mai mult, ca l-a stropit pe imparat cu ulei incins, din care cauza acesta a si orbit.
Pentru credinta ei nestramutata, s-au mai incercat si alte cai de a o ucide, precum aruncarea ei la un balaur, vatamarea cu foc incins etc. Nu a putut fi clintita in nici un fel de la dreapta credinta. Pana la urma, la 26 iulie, i s-a taiat capul cu sabia. Sfanta (Agia) Paraskevi, sarbatorita in Grecia pe 26 iulie, nu trebuie confundata cu Sfanta Cuvioasa Parascheva, cea mai populara dintre sfintii ale caror moaste se afla pe teritoriul Romaniei, cu hramul pe 14 octombrie.