AGERPRES - Ponta: Il consider pe Morar coordonatorul actiunilor de persecutie politica a celor care au votat la referendum
Premierul Victor Ponta considera ca este "o diferenta de substanta" intre Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi, in opinia sa Morar fiind "vinovatul principal si coordonatorul actiunilor de persecutie politica a celor care au votat la referendumul pentru demiterea presedintelui".
Intr-o interventie telefonica, joi seara, la Antena 3, premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justitiei, a aratat ca propunerea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA distruge propaganda celor care spuneau ca Uniunea Social Liberala vine la putere sa controleze Directia Nationala Anticoruptie si sa ii apere pe corupti.
‘‘Este o diferenta de substanta (intre Kovesi si Morar). In primul rand, eu il consider pe dl Morar vinovatul principal si coordonatorul actiunilor de persecutie politica a celor care au votat la referendum, cel care astazi, cand vorbim, ca dna Kovesi nu e prin Romania inca, este cel care blocheaza orice fel de incercare de a avea conduceri la parchete. Consider ca propunerea cu dna Kovesi, nu in functia nr. 1 - cea de procuror general, ci in cea de sef DNA, va distruge sau a distrus intr-o singura zi o propaganda de un an de zile a acelorasi Macovei, Morar si toti ceilalti, care spuneau ca USL vine la putere ca sa controleze DNA, sa-i apere pe corupti, pe Voiculescu, pe Fenechiu, pe Dragnea. In momentul in care eu am propus o persoana care acum e la Bruxelles, care a fost sapte ani procuror general, toata aceasta propaganda ramane in fata partenerilor nostri europeni fara niciun efect‘‘, a explicat Victor Ponta, intrebat care este diferenta dintre Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi, in contextul audierilor din dosarul referendumului.
Totodata, premierul a mentionat ca, desi Laura Codruta Kovesi se afla la Bruxelles din luna septembrie a anului trecut, anchetele in dosarul referendumului continua. ‘‘Dl Morar mi-a spus lucrul asta si probabil vor fi continuate pana ii gaseste dl Morar pe cei 2,5 milioane despre care a vorbit atat de des‘‘, a adaugat premierul.