Peste 7600 pachete de tigari si aproximativ 2.400 litri de bauturi alcoolice contrafacute au fost ridicate in vederea confiscarii, in urma descinderii politistilor la locuinta unui cetatean.
Politistii din cadrul Politiei orasului Corabia, continuand activitatile pe linia combaterii traficului cu produse accizabile din tutun si produse alcoolice contrafacute ce provin din fraude vamale si contrabanda, au efectuat ieri, 14 octombrie 2010, in baza unui mandat, o perchezitie domiciliara la locuinta lui S. Petru, de 50 de ani, din comuna Rusanesti.
Astfel, la perchezitie, politistii au gasit la domiciliul acestuia 7.608 pachete de tigari, de diferite marci si 2.381 litri alcool contrafacut, toate fara banderola fiscala.
Fiind audiat cu privire la provenienta bunurilor, suspectul a declarat ca le-a achizitionat de la o persoana necunoscuta, in scopul revanzarii, prin intermediul firmei pe care acesta o detinea in comuna Rusanesti.
Politistii au ridicat in vederea confiscarii marfurile, dar si suma de 65.126 lei, valoarea totala a prejudiciului fiind estimata la aproximativ 127.906 lei.
Celui in cauza i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false" .