In perioada 11 - 13 ianuarie a.c., in judetul Neamt, sub coordonarea I.G.P.R. - Directia de Ordine Publica, Biroul pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie ale Judetului Neamt, au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri si a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulatia, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialului lemnos.
In actiune au fost angrenati si specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor - I.S.V. Neamt si specialisti silvici din cadrul Directiei Silvice Neamt.
In urma filtrelor organizate pe drumurile publice, au fost controlate 53 de mijloace auto si hipo. Astfel, au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale la regimul silvic, conducerea pe drumurile publice si transportul de marfuri.
Totodata, au fost ridicati in vederea confiscarii 148,2 mc. material lemnos, in valoare totala de 35.650 lei, din care 121 m.c. lemn lucru rasinoase si 27,2 m.c lemn foc foioase.