Senatorul Laurentiu Florian Coca a sustinut o declaratie politica intitulata " Politica ramaneasca: certitudini, nu promisiuni", pe care o puteti citi in continuare.
In ciuda faptului ca alegerile locale si legislative din 2012 au fost castigate de USL cu o mare majoritate de voturi, care aveau potentialul de a da romanilor si partenerilor sai un sentiment de stabilitate si buna functionare a statului, totusi, politica romaneasca a cunoscut in ultimul timp evenimente de instabilitate greu de anticipat si de explicat. Aceste neplacute surprize au fost provocate de tribulatiile unuia din partenerii uniunii. Ceea ce a avut consecinte atat in opinia publica din tara cat si in practica politica. Unul din efectele piruietelor conducerilor PNL este acela ca a derutat electoratul care a votat impotriva guvernarii PDL si a presedintelui Basescu, iar acum, acelasi electorat se vede administrat la nivel judetean si local tocmai de aceia care pierdusera alegerile. Aceasta aducere la putere, pe usa din dos, a celor sanctionati de electorat este un act nedemocratic, greu de acceptat intrucat falsifica rezultatul alegerilor. Consider ca alegatorii sunt indreptatiti sa decida, tinand cont ca in acest an avem programate alegeri, sa dea o noua lectie partidelor care le-au batjocorit votul.
Cotiturile bruste ale conducerii PNL mai are si alte consecinte si invataminte. Dupa ce alaturi de PSD cu o pondere politica de aproape 30%, iata ca acum prin tradarea USL si a electoratului, nu numai ca devine un partid din ce in ce mai inconsistent, isi permite sa incerce sa ne arunce si pe noi in opozitie deci in minoritate in multe localitati si judete. Ori acest amestec de opozitie si la guvernare va furniza note dintre cele mai negative dialogului si confruntarii, alminteri de asteptat, dintre putere si opozitie. Totodata, va duce la diluarea raspunderii politice iar cetatenii si comunitatile locale vor avea de suferit intrucat sunt de asteptat mai multe piedici si abuzuri in actul de administrare decat atunci cand autoritatile sunt constituite in conformitate cu rezultatul alegerilor. Din toate aceste miscari sterile, oamenii se vor alege doar cu niste promisiuni de dreapta.
Nu este cazul pentru ca politica romaneasca a momentului se bazeaza si pe cateva certitudini care dau stabilitate si incredere. Daca zvarcolirile fortelor politice asa zis de dreapta ofera doar deruta si promisiuni, romanii se pot baza pe alianta de guvernare PSD, UNPR, PC si UDMR care performeaza si in economie, aplica politici sociale benefice pentru toate categoriile de cetateni si dovedeste capacitate de a promova tara cu succes in relatiile internationale, in aliantele si parteneriatele convenite. Am aratat si in politica noastra externa, prin promovarea intereselor nationale, ca stim sa fim atat pro-europeni cat si, mai ales, pro-romani.
Daca PSD a fost si ramane, o certitudine, un mare partid pentru romanii de pretutindeni, acest lucru se petrece deoarece intotdeauna a dus o politica pentru cetateni si nu impotriva lor, o politica pentru promovarea Romaniei si nu de denigrare a sa. Aceasta este, daca vreti sa ma intelegeti, principala invatatura pe care mi-am insusit-o de cand am inceput sa fac politica la nivel local si national. Asadar, sa facem o politica impreuna cu cetatenii, sa fim aproape de ei si de problemele concrete cu care se confrunta pentru a incerca sa indreptam nedreptatile, inechitatile si abuzurile la care au fost supusi.