Adevarul informeaza : Un Porsche 911 Turbo, la vanatoare de soferi pe DN1, in Prahova

Masina, cu 420 de cai putere și 3600 CMC, prinde suta de kilometri in doar 5 secunde. Porsche-ul va fi folosit pe DN1 pentru a urmari soferii care apasa prea tare pedala de acceleratie.
Politia Rutiera Prahova a primit vineri puternica masina si a testat-o deja pe DN1, in zona Dispeceratului de Monitorizare a Traficului de la Barcanesti. Este un Porsche 911 Turbo Coupe, argintiu, fabricat in 2001.
Bolidul prinde suta de kilometri in 5 secunde si atinge 330 de kilometri pe ora.

O istorie controversata

Istoria masinii este una controversata.
In 2002, vamesii din Nadlac au oprit masina, condusa de doi cetateni turci, care vroiau sa ajunga in Germania, iar la control au descoperit peste 60 de kilograme de heroina, ascunsa in scaune.
Masina a fost confiscata si a trecut, pe rand, pe la Ministerul Finantelor Publice si secretariatul Guvernului.
In 2007, in masina s-au gasit alte 60 de kilograme de droguri, iar episodul a generat un scandal mediatic, in care vamesii au acuzati ca nu si-au facut bine treaba de la inceput.

In misiune pe DN1

Drogurile au fost gasite la un service, in cadrul unui control de rutina, inainte ca masina sa treaca in posesia Politiei Romane, pentru filaj. Dupa acest episod s-a renuntat la folosirea Porsche-ului in astfel de misiuni, pentru ca a devenit un autoturism extrem de cunoscut.
Astfel, a ajuns in posesia Politiei Rutiere Prahova pentru a supraveghea traficul pe DN 1.
"Masina va fi folosita pe DN1, pentru fluidizarea traficului, si pentru misiuni de prevenire, in cazul soferilor care apasa prea tare pedala de acceleratie", ne-a spus Daniel Radu, purtator de cuvant al Politiei Prahova.