Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 6-19 aprilie, ce cuprinde vremea in Saptamana Mare, de Paste, dar si urmatoarea saptamana.
Pe parcursul primei saptamani, regimul termic diurn se va ameliora treptat. Astfel, media maximelor termice va creste de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 si 12 aprilie.
Totusi, media minimelor termice va fi de cel mult 2 grade, putand atinge in unele nopti pragul inghetului.
Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 20...21 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decat in prima saptamana, osciland, in medie, intre 5 si 7 grade.
Vor fi ploi pe 6 si 7 aprilie, local moderate cantitativ si posibil, in unele zile din intervalul 14 - 19 aprilie, dar slabe si pe arii restranse. In special in zonele de deal, in noptile mai reci de la inceputul intervalului, nu sunt excluse lapovita si trecator ninsoarea.

PROGNOZA METEO CRISANA

In primele trei zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi cu mult sub cele normale pentru prima decada a lunii aprilie si se vor situa, in medie, intre 8 si 11 grade.
In intervalul 9 - 12 aprilie, acestea vor creste pana la medii de 17...18 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal. Noptile primei saptamani vor fi reci, cu minime termice apropiate de 0 grade. Dupa data de 13 aprilie, tendinta va fi de incalzire pe parcursul zilelor, pana la temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a 20 de grade, dar mai ales in timpul noptilor, cand media temperaturilor minime se va situa intre 5 si 7 grade.
Vor fi ploi, in general slabe cantitativ, local pe 6 si 7 aprilie si in unele zile din intervalul 14 - 19 aprilie, dar pe arii mai restranse. In noptile mai reci din intervalul 6-10 aprilie, nu sunt excluse pe spatii mici lapovita si trecator ninsoarea.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani, se va trece, treptat, de la un regimul termic diurn cu mult sub cel obisnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, media regionala a maximelor termice va creste de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 si 12 aprilie.
Insa media minimelor termice va fi permanent sub pragul inghetului.
Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 17...19 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decat in prima saptamana, pana la 3... 4 grade, in medie.