www.bzi.ro informeaza: Un adolescent de 16 ani a fost ucis cu sange rece, iar criminalul parea sa le scape anchetatorilor printre degete. Pe baza localizarii unui telefon mobil, procurorii au reusit sa-l gaseasca pe adevaratul criminal
Dupa accidentul aviatic in care a decedat celebrul pilot roman Adrian Iovan, se tot discuta despre localizarea care se poate realiza prin intermediul telefoanelor mobile. Ei bine, procurorii ieseni au reusit sa identifice un criminal doar pe baza telefonului mobil pe care il detinea acesta. Cazul parea unul foarte complicat, cu sanse mici de reusita. Daca n-ar fi existat acest telefon mobil, e greu de crezut ca anchetatorii ar fi putut sa mai ajunga atat de usor la vinovat. Ancheta a fost finalizata in urma cu cateva zile prin trimiterea in judecata a lui Andrei M., de 15 ani, din localitatea Romanesti. Acesta este elev in clasa a IX-a la Colegiul Gheorghe Asachi din Iasi si a comis crima pe data de 22 noiembrie 2013. Victima, Marian T., de 16 ani, lucra la o stana din zona localitatii mentionate inca din 2012. Pe data de 22 noiembrie, proprietarul l-a gasit mort langa stana. A sunat la 112 pentru a anunta comiterea crimei. Anchetatorii au gasit cadavrul acolo, avand urme de strangulare, insa nu au gasit amprente sau urme prea evidente ale criminalului. Nu a existat niciun martor.
"Dosarul a fost inregistrat in prima faza cu autor necunoscut", a declarat procurorul Carmina Pascal, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. La scurt timp dupa inregistrarea dosarului, au inceput audierile potentialilor suspecti: membrii familiei, prietenii si dusmanii. A fost audiat si criminalul, insa acesta nu a recunoscut nimic, iar procurorii nu aveau probe impotriva lui. Din audieri nu a reiesit nimic important. Rudele victimei au declarat ca victima avea un telefon mobil marca Samsung, care ii lipsea. Au fost gasite actele acelui telefon mobil si codul de identificare. Chiar daca criminalul aruncase deja cartela din telefon, aparatul a fost identificat si localizat imediat pe baza acelui cod IMEI.
Pe data de 23 noiembrie, seara, procurorii au gasit telefonul la Andrei M. Pus in fata faptului implinit, acesta a recunoscut tot. Intre cei doi exista un conflict mai vechi, iar agresorul a vrut sa se razbune si sa-i fure telefonul mobil. L-a urmarit la stana, l-a lovit cu o bata, dupa care l-a strans de gat.