In scrisoare, Abdul-Rahman - un nume pe care familia sustine ca Peter Kassig l-a preluat dupa ce s-a convertit la Islam in perioada captivitatii - afirma ca este "destul de speriat ca va muri" si se arata "foarte intristat pentru momentele prin care trece familia sa", relateaza BBC News online. "Daca voi muri, ma gandesc ca cel putin eu si voi ne vom consola cu gandul ca am pierit incercand sa le alin suferinta si sa-i ajut pe cei care au nevoie", afirma ostaticul american.
El adauga ca se roaga in fiecare zi si, in acest sens, nu este suparat pe situatia in care se afla. Scrisoarea, pe care parintii americanului Peter Kassig au primit-o la 2 iunie, se incheie cu cuvintele "Va iubesc".
Familia americanului Peter Kassig a publicat sambata pe YouTube o inregistrare video in care le cere rapitorilor sa il elibereze pe fiul lor. Peter Kassig, in varsta de 26 de ani, a mers prima data in Orientul Mijlociu ca soldat american, apoi s-a intors acolo ca angajat medical, simtindu-se obligat sa ajute victimele razboiului.
Gruparea Stat Islamic l-a prezentat pe ostaticul american Peter Kassig si a amenintat ca il va ucide, intr-o inregistrare video difuzata la sfarsitul saptamanii trecute, in care a revendicat decapitarea lucratorului umanitar britanic Alan Henning.
Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley, la 19 august, si Steven Sotloff, in 2 septembrie, si lucratorul umanitar britanic David Haines, la 13 septembrie.