Societatea Romana de Ergonomie Dentara (SRED), alaturi de partenerii sai din Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara si compania de instruire Aleron Training Center SRL anu anuntat recent, la Hotelul Howard Johnson, inchiderea proiectului "Ergonomie, preventie, management performant in medicina dentara prin aliniere la standarde europene" POSDRU/81/3.2/S/55651.
Obiectivul principal al proiectului l-a reprezentat alinierea practicilor din Romania in ceea ce priveste modul de lucru al specialistilor din medicina dentara la cele europene, prin crearea unor programe coerente si eficiente de formare profesionala a acestora. De asemenea, se urmareste sprijinirea implementarii la nivel multiregional a unui model de lucru flexibil si eficient, prin respectarea sigurantei si sanatatii la locul de munca, conform standardelor europene.
"In cadrul proiectului implementat pe o perioada de 3 ani au fost instruiti 3.000 de specialisti si 120 de formatori - grupul tinta vizat, care lucreaza ca manageri si/sau angajati atat in domeniul public, cat si privat in medicina dentara, dar si manageri de clinici si cabinete dentare", a declarat managerul de proiect Conf. Dr. Cristian Comes, Presedinte SRED.
Prin implementarea proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate:
In cadrul proiectului au fost instruiti in domeniul ergonomiei, preventiei si managementului performant medical a 3120 specialisti, care lucreaza ca manageri si/sau angajati atat in domeniul public cat si privat.
In cadrul proiectului au fost instruiti 120 de formatori in domeniul ergonomiei, preventiei si managamentului performant.
Au fost elaborate metodologia cursurilor precum si suporturile de curs pentru urmatoarele programe:
- Program de formare profesionala continua in ergonomie si preventie in medicina dentara
- Program de formare profesionala continua in management performant in cabinetul/clinica de medicina dentara bazat si pe tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) Suportul de curs integral poate fi accesat in platforma de eLEarning
Au fost elaborate doua ghiduri practice:
- Ghid de practica de management performant in medicina dentara
- Ghid de practica in preventia oro-dentara, Ghid de practica in ergonomia dentara in cabinetul de medicina dentara.