Jurnalul National: Persoanele suferinde de epilepsie, inscrise intr-un program special al 112 (Autor: Magda Marincovici)

Persoanele suferinde de epilepsie vor fi inscrise in baza de date a Serviciului de Urgenta 112, "astfel incat, la solicitarea ambulantei, sa fie trimisa o masina echipata cu aparatura de terapie intensiva, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
De asemenea, in vederea gasirii unor surse de finantare pentru un program national de tratament a efectelor epilepsiei va avea loc, saptamana viitoare, o intalnire intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Asociatiei pentru Dravet si alte Epilepsii Rare. In Romania, sunt aproximativ 200.000 de pacienti cu epilepsie, dar medicii cred ca numarul ar fi intre 300.000 si 500.000.
Unul dintre cele mai grave este sindromul Dravet, cunoscut si sub numele de epilepsie mioclonica infantila severa, care debuteaza in primul an de viata, este incurabil. In afara de crizele epileptice extrem de greu de controlat, este insotit de cele mai multe ori de diferite alte manifestari: tulburari de dezvoltare, intarzieri de limbaj, instabilitate la mers. Aproximativ 40 de copii din Romania sufera de sindrom Dravet, mult subdiagnosticat, din cauza lipsei de informatii si de fonduri pentru testare