Politistii din Mehedinti au depistat marti, pe Drumul European 70, patru tineri care aveau asupra lor plicuri in care se afla o substanta suspecta, mai multe seringi, fiole si o reteta pe care erau prescrise 150 de miligrame de Tramadol, un anestezic destul de puternic.
Politistii de la Serviciul Rutier Mehedinti au oprit in trafic autoturismul in care se aflau cei patru intrucat soferul acestuia a trecut pe culoarea rosie a semaforului amplasat intre viaductul Bahna si municipiul Orsova. Imediat, oamenii legii au efectuat perchezitia masinii.
"In aceasta dimineata (marti - n.r.), politistii mehedinteni au oprit in trafic, pe DN 6, intre localitatile Bahna si Orsova, un autoturism inmatriculat in Bulgaria, in care se aflau patru tineri. Soferul masinii nu a respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric. Cu ocazia activitatilor specifice desfasurate, politistii au depistat in portiera stanga-fata a autoturismului o cutie cu substante de culoare brun-olive. La verificarea autoturismului, oamenii legii au descoperit in portbagaj seringi, pliculete ce contineau sare de lamaie, precum si diverse medicamente. La fata locului s-au deplasat specialisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti, care au sigilat si ridicat substanta vegetala, precum si celelalte obiecte gasite, iar cei patru tineri au fost condusi la sediul IPJ Mehedinti, pentru continuarea cercetarilor", a declarat Gabriel Lica, comisar-sef la Politia Rutiera Mehedinti.
In portbagajul masinii au mai fost gasite fiole cu Tramadol, un anestezic destul de puternic daca este folosit in cantitati mari, precum si cateva ambalaje in care erau ascunsi muguri de canabis. "Printre cutiile gasite au mai fost descoperite un document, ca o reteta, pe care prescris un medicament, Tramadol, cateva fiole intregi de Algocalmin, dar si unele sparte, pe care nu s-a putut descifra denumirea. Se fac cercetari pentru a se stabili daca este vorba despre droguri. Intr-o cutie din carton au fost gasiti muguri de canabis", a spus unul dintre specialistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate.
Soferul masinii a fost supus unor probe de sange pentru a se stabili daca a consumat stupefiante, iar ceilalti tineri au fost condusi la sediul IPJ Mehedinti, pentru cercetari.
Cazul a fost preluat de DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinti si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate, competente cu solutionarea.