Patru persoane si-au pierdut viata, vineri, intr-un grav accident de circulatie produs in Sectorul 3, la intersectia bulevardelor 1 Decembrie si Basarabia, informeaza Realitatea TV. O ambulanta in care se aflau patru pacienti a fost lovita in plin de un autoturism.
Victimele sunt pacienti care aveau nevoie de dializa. Pacien6ii erau transportati cu o ambulanta privata care a fost lovita de un alt autoturism care circula neregulamentar.
Din primele verificari efectuate, soferul autoturismului marca BMW ce venea dinspre bulevardul Liviu Rebreanu a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o ambulanta BGS.
"Este vorba despre doua autoturisme implicate unul Logan ce transporta pacienti si unul marca BMW, nu ne putem pronunta cu privire la caz, BMW este cel care a patruns pe sensul de deplasare marca Logan, in urma impactului cei patru pacienti si-au pierdut viata, iar soferul BMW a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale", a declarat Ioana Stancu, inspector de Politie Brigada Rutiera.
Soferul ambulantei, si el grav ranit, a fost transportat la spital, iar alte doua persoane, soferul si un pasager din BMW, au fost ranite.
Din primele informatii, soferul ambulantei si pasagerul din fata purtau centuri, insa acestea au fost smulse. "Procedura de transport a bolnavilor de dializa se face cu maşini autorizate.
In mod normal trebuie sa aiba centuri in trei puncte si o targa.
Transportul acestor persoane nu se face In regim de urgenta.
In mod normal nu este voie sa se transporte In regim de urgenta Si circula fara girofar si sirena, deci ca orice masina normala", a declarat la Realitatea TV Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.