Un autobuz cu pasageri s-a rasturnat de pe un dig din Tulcea.
In masina se aflau aproximativ 60 de calatori, dintre care patru si-au pierdut viata, o alta persoana este in stare foarte grava si alte 35 necesita supraveghere medicala.
Un autobuz care transporta muncitorii de la fabrica de confectii Gelco a alunecat pe un dig din Tulcea. Potrivit reprezentantului ISU Tulcea, Florin Bascau, digul nu este acoperit cu asfalt di este destul de ingust. Soferul autobuzului a oprit putin pe marginea drumului pentru a face loc unui alt autoturism sa treaca, dar din cauza ploilor abundente din ultima perioada din zona, digul s-a surpat, iar autobuzul a cazut intr-o rapa.
"Am fost anuntat in jurul orei 07:37 de un cetatean care era in trecere pe digul respectiv ca un autobuz este rasturnat. Ne-am deplasat cu trei echipaje si am constatat ca autobuzul era rasturnat la 180 de grade. Erau foarte multe persoane incarcerate. Am descarcerat in jur de 20 de persoane si au fost transportate toate la Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea", a explicat la Realitatea Tv, reprezentantul ISU Tulcea, Florin Bascau.
Patru persoane au murit, iar o alta este in stare foarte grava la spital.
"Patru persoane de sex feminin au murit. Trei erau decedate la locul accidentului, una a facut stop cardiac in ambulanta. S-au inceput manevrele de resuscitare fara niciun rezultat. Persoanele ranite sunt in stare stabila. E cel mai grav accident din ultimii 15 ani de la Tulcea", a spus directorul Spitalului Judetean din Tulcea, Ion Popescu.
Celelalte persoane nu au rani foarte grave, dar se afla sub supraveghere medicala. Una dintre victime a suferit o fractura de coloana cervicala si va fi transportata la Spitalul de Neurochirurgie din Bucuresti.
Subsecretarul de stat din cadrul ministerului Sanatatii, Raed Arafat a declansat alarma la Constanta, pentru ca medicii de acolo sa mearga la Tulcea si sa mai preia o parte din pacienti. Astfel, la Tulcea au ajuns doua elicoptere, pregatite cu medici si asitent;i, unul din Bucuresti si altul din Constanta.
"57 de persoane au ajuns la spital. Majoritatea nu sunt in stare grava. Este o persoana intubata, una cu fractura de coloana, doua gravide, una a necesitat transport la Bucuresti. Primul elicopter va lua persoana intubata si cu gravida, iar al doilea va transporta persoana care a suferit fractura de coloana", a completat subsecretarul de stat Raed Arafat.
Autobuzul care transporta muncitorii la fabrica era supraincarcat, potrivit unor declaratii, dar cifra exacta a acestora este inca incerta. Reprezentantii ISU au spus dupa ce au ajuns la fata locului ca in autobuz erau aproximativ 60 de persoane. Cifra vehiculata de acesta a fost confirmata si de prefectul judetului, Gudu Vasile.
Reprezentantii Politiei sustin ca autobuzul putea sa transporte pana la 68 de persoane.
"Cele 57 de persoane care se aflau in autobuz nu depaseau capacitatea maxima admisa conform certificatului de inmatriculare al autoturismului. Seful serviciului rutier a spus ca toti pasagerii au fost dusi la spital, si oricum, chiar daca ar fi fost mai mulri nu se depasea cifra de 68 de persoane care puteau fi transportate si se mentioneaza in cifra de inmatriculare", a spus la Realitatea Tv directorul DGPR, Lucian Dinita.
"Am identitficat uinca două persoane care nu au fost transportate la spital si care au spus ca autocarul era in miscare cand s-a rasturnat, iar in certificatul de inmatriculare, autobuzul avea 54 de locuri", a spus Ionel Scutelnicu.
Potrivit primelor informatii, autobuzul avea licenta pentru 54 de persoane, dar soferul aduna toate persoanele din Tulcea care mergeau la fabrica.