B365.ro : Care este cel mai frumos parc din Bucuresti. Ce spun specialistii (2)

Arhitectul Dan Marin, membru in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, subliniaza ca parcurile bucurestene sunt greu de comparat intre ele, intrucat sunt diferite si fiecare dintre ele reprezinta altceva. Fara sa le claseze pe un loc anume, arhitectul mentioneaza Gradina Cismigiu, Parcul Kiseleff - pus laolalta cu Parcul Herastrau si Parcul Carol.
Despre Parcul Circului, pe care il claseaza pe locul trei, spune ca e mai intretinut si are si el un lac bine pozitionat. Totodata, lauda si peluza parcului: diversitatea vegetatiei si felul cum e ingrijita. "Si mai are si acel nufar, tip lotus, care-l face foarte special", continua acesta.
In ceea ce priveste Gradina Cismigiu, spune ca "este un parc bine delimitat, o gradina in stilul romantismului secolului XIX." Subliniaza totodata ca Gradina Cismigiu nu mai e neaparat Gradina Cismigiu, in felul in care a fost ea gandita initial: "Interventiile facute nu-i afecteaza calitatea de parc, dar ii afecteaza caracterul cultural si istoric. Mai sunt inlocuiri care n-au ce cauta acolo, chioscuri, instalatii, etc."
Interesant numeste si Parcul Carol, prin muzeul construit sus, pe deal, dar si prin monumentul din centrul sau: "Asta a fost o interventie brutala in anii 50, cand s-a construit monumentul. Brutala, in sensul ca a schimbat puternic imaginea parcului, dar a fost o interventie bine facuta."