miscareaderezistenta.ro informeaza: Papa Francisc: Cruzimea nu s-a oprit la Auschwits si la Birkenau (Autoare: Magda Marincovici)
Papa Francisc, aflat in Polonia cu ocazia festivitatilor prilejuite de Ziua Mondiala a Tineretului, a spus ca cruzimea nu s-a oprit la Auschwits si la Birkenau, deoarece, in zilele noastre, inchisorile sunt suprapopulate cu oameni tratati ca animale.
- Nu vreau sa va intristez, insa trebuie sa spun adevarul. Cruzimea nu s-a oprit la Auschwitz si la Birkenau, le-a transmis Suveranul Pontif tinerilor participanti la Zilele Mondiale ale Tineretului, de la fereastra palatului arhiepiscopal din Cracovia.
Papa Francisc a mai spus
- Astazi, de asemenea, atatia prizonieri sunt torturati pentru a fi facuti sa vorbeasca. Este ingrozitor. Numerosi barbati si femei, in inchisori suprapopulate, sunt tratati ca animale.
La Auschwitz, Suveranul pontif le-a spus tinerilor:
- Am vazut cruzimea de acum 70 de ani. Astazi, acelasi lucru se intampla in atat de multe locuri.
Vineri, 29 iulie, cea de-a treia zi a calatoriei apostolice a papei Francisc in Polonia a fost dedicata de pontif indeosebi momentelor de rugaciune si reculegere intr-un loc al suferintei umane extreme, loc al ororii unde au fost comise crime in masa fara egal si fara precedent in istorie: lagarul nazist de la Auschwitz- Birkenau.
Papa Francisc a ales sa viziteze in tacere lagarul de concentrare nazist de la Auschwitz. Potrivit Radio Vatican, Papa Francisc este al treilea pontif care merge asemenea unui pelerin in acest loc al memoriei, al Holocaustului. Ioan Paul al II-lea a mers in 1979, iar Benedict al XVI-lea, in 2006.
Sursa: miscareaderezistenta.ro