COTIDIANUL informeaza: LIDERUL ROMANO-CATOLICILOR A CERUT CA STRAINII SA FIE PRIMITI PRETUTINDENI. Mesajul de Craciun al Papei Francisc
Papa Francis a transmis un indemn la solidaritate catre romano-catolici, in timpul slujbei de Craciun de la Vatican. Suveranul pontif i-a indemnat pe credinciosi sa nu ignore situatia imigrantilor alungati de pe teritoriile lor, potrivit BBC. Pontiful a amintit de povestea biblica a calatoriei lui Iosif si a Mariei de la Nazaret la Betleem. Multi migranti, a spus el, au fost fortati sa fuga de conducatorii care nu vad nicio problema in varsarea sangelui nevinovat.
- Atat de multi pasi sunt ascunsi in pasii lui Iosif si Maria. Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg sa plece, dar, fiind fortate, ii lasa in urma pe cei dragi , a declarat pontiful argentinian in varsta de 81 de ani, el insusi nepotul migrantilor italieni.
Liderul romani-catolicilor a cerut ca strainii sa fie primiti pretutindeni. Papa a adresat traditionalul sau mesaj de binecuvantare Urbi et Orbi, luni, de la balconul central al Vaticanului. Papa Francisc a facut un apel la pace pentru Ierusalim, in mesajul sau Urbi et orbi. Papa Francisc s-a folosit de mesajul lui traditional de Craciun pentru a lansa luni un apel global la pace, care ar trebui sa inceapa, potrivit spuselor sale, cu rezolvarea conflictului israeliano-palestinian, informeaza agentiile de presa DPA si AFP. Suveranul pontif a aparut la ora locala 12:00 (13:00 ora Romaniei, n.r.) in balconul central al Bazilicii Sfantul Petru din Roma pentru a sustine traditionala binecuvantare Urbi et Orbi (Catre oras si lume) cu ocazia Craciunului.
- Vanturile razboiului sufla in lumea noastra si un model invechit de dezvoltare continua sa produca un declin uman, social si ecologic. Craciunul ne invita sa ne concentram pe semnalele transmise de Isus Christos si sa Il recunoastem in chipurile copiilor, in special ale acelora pentru care, la fel ca in cazul lui Isus Christos, nu exista niciun loc in casa, a declarat papa Francisc.
Liderul de la Vatican a spus ca il vede pe Isus Christos in chipurile copiilor care traiesc in zonele afectate de razboi, in cele ale refugiatilor si in cele ale familiilor ramase fara locuri de munca.

Surse: cotidianul.ro, stirileprotv.ro