Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica.
"Fiecare magiun are legaturi stranse cu soiul de prune! Nu exista inca un consum de magiun important! Magiunul face o curatire intestinal. Consumul e modest: vand zece borcane la targ! E un produs care are caracteristici stabilite de Ministerul Agriculturii. Ar trebui ca acest produs sa fie mai des folosit in hrana oamenilor. Am si livezile in sistem bio. Familia mea are 5 ha de livezi in sistem ecologic, la comuna Cuca Arges si la Danicei Valce", ne-a spus Emil Florescu.
Acesta a venit si cu tuica, palinca, dar si fructe ca pere si gutui.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche). Magiunul de prune costa 10 RON borcanul la 350 de grame.
"Magiunul de prune este un produs traditional romaesc, dar se folosesc criterii de evaluare a magiunului care nu sunt asa de bune! Un astfel de criteriu gresit este al vascozitatii si imbratisat de anumiti specialisti. Tratamentul de fierbere trebuie sa fie atat cat sa-i asigure conservarea, ca sa-si pastreze cat mai mult din proprietatile clasice. Multe din calitatile magiunului sunt compromise daca e fiert prea mult. Pentru un pomicultor care face o pomicultura curata, tuica si palinca reprezinta metodele cele mai traditionale de a-i rentabiliza activitatea pomicola. Intrand in competitie cu livezile intensive, cu grad mare de chimizare, sigur ca suntem dezavantajati, mai ales ca nu se face o informare corecta a cetateanului privind fructele din livezile cu grad mare de chimizare", ne-a spus Emil Florescu.