Descopera.ro: O cladire din Romania - pe lista celor 7 minuni arhitectonice necunoscute
Un articol publicat pe site-ul BBC Travel enumera 7 constructii remarcabile prea putin cunoscute publicului, asezand pe primul loc Palatul Parlamentului din Bucuresti.
Cu totii am auzit de Colosseum, de Marele Zid Chinezesc si de Taj Mahal, spune autorul articolului, pentru a atrage apoi atentia ca exista multe alte minuni arhitecturale aproape necunoscute publicului de calatori, inca nedescoperite de multimile de turisti.
Cu ajutorul site-ului Quora - un site de intrebari si raspunsuri -, jurnalistul a intocmit un Top 7 al constructiilor monumentale mai putin cunoscute ale lumii, pe baza sugestiilor primite de la utilizatorii site-ului.
Pe primul loc este plasat Palatul Parlamentului din Romania, descris drept cea mai mare si mai costisitoare cladire administrativa civila din lume. Construit in anii 1980, in stil neoclasic, cladirea are 12 etaje (plus alte 8 niveluri subterane), aproximativ 3.000 de camere si ocupa o suprafata de 330.000 de metri patrati. Conform autorului articolului, costul constructiei s-ar fi ridicat la suma colosala de 3,3 miliarde de euro, iar bucurestenii au simtit costul si intr-un alt mod: prin pierderea unei parti considerabile a mostenirii arhitectonice a orasului, de vreme ce pentru ridicarea cladirii a fost demolata aproape o cincime din centrul capitalei, incluzand cartiere istorice, peste 30 de lacase de cult si aproximativ 30.000 de case.