MAGAZIN : Monstri triunghiulari pe cerul Poloniei (Autor : DAN D. FARCAS)
- continuare -
Implozie treptata
La Poznan (voievodatul Polonia Mare), pe 14 februarie 2011, ora 1800, a avut loc un caz discutabil, desi include si o fotografie, luata de la distanta, a unui posibil obiect triunghiular. Martorul pretinde ca a vazut un obiect gri-inchis, triunghiular, plutind la joasa inaltime deasupra blocului de locuinte vecin. Asa cum declara:
- La inceput am crezut ca e o iluzie de un anumit fel. A fost la amurg. Vremea era buna, cu nori cirrus la mare altitudine. Portiunea de cer pe care se afla triunghiul era senina. Martorul a facut doua fotografii, care arata obiecte neclare. El sustine ca tocmai atunci triunghiul s-a pus in miscare in directia lui si cand a plecat, au aparut doua avioane F16 de la baza Krzesiny.
La Hrubieszow (voievodatul Lublin), pe 20 august 2011, inainte de ora 1700, un obiect triunghiular neidentificat a fost vazut plutind deasupra periferiilor orasului. Un martor anonim, care poseda certe cunostinte in domeniul tehnologiilor aeriene si militare, a facut un raport foarte detaliat, incluzand si desene. El scria:
- Am vazut, deasupra orizontului, spre vest, un obiect triunghiular facut dintr-un fel de metal argintiu. Se rotea in jurul axei sale, dar nu-si schimba pozitia. Bazandu-ma pe un set de consideratii si comparatii, estimez lungimea unei laturi la mai mult de 15 metri. Era la o distanta de aproximativ 2,5-3 km, dar inca parea mare. Observatia de la Hrubieszow a continut si un detaliu de o mare stranietate - modul de disparitie a obiectului, care, asa cum spune observatorul, parea sa fi fost o implozie treptata.
La Biala (voievodatul Silezia), intr-o seara de aprilie 2013, un tanar care iesise in curte sa indeplineasca niste sarcini domestice a vazut rasarind din spatele copacilor din apropiere o formatie de trei lumini.
- Aparitia s-a ridicat la cateva zeci de metri in aer si s-a oprit apoi. Dupa un timp, obiectul a inceput sa-si schimbe pozitia si atunci am putut vedea clar ca avea forma de triunghi isoscel, a spus martorul. El si-a chemat si sotia, care a vazut, de asemenea, luminile, care au plecat spre Chojnow.
La Lubliniec (Silezia), pe 3 august 2013, in jurul orei 2200, o femeie care a iesit sa-si plimbe cainele a observat un obiect mare, in forma de bumerang, larg cam de 20 de metri, trecand incet pe deasupra locuintei ei. OZN-ul era camuflat, dar trecerea sa pe cerul instelat a fost perfect vizibila. Asa cum a scris martora:
- M-am intors acasa aproximativ la ora 22 si am mers imediat afara cu cainele meu. Am perceput o miscare pe cer. Deoarece nu exista felinare, cerul era perfect vizibil. Acolo, ceva se deplasa foarte incet si la joasa inaltime. Lipsa completa a oricarui sunet mi-a insuflat un sentiment de veneratie. Luminile obiectului erau slabe, asezate simetric si culoarea lor era aceeasi cu cea a stelelor. Corpul obiectului avea o culoare identica cu cea a cerului; de aceea, la inceput, am crezut ca este transparent. Nava nu era un bumerang perfect, ci poseda o umflatura, spre spate, intre brate. Camuflajul a fost descris ca in filme. Cladirile deasupra carora a fost observat obiectul sunt locuite de numerosi soldati de la o baza a fortelor speciale din Lubliniec.
Saptamana viitoare vom mai evoca un numar de intalniri OZN, la fel de stranii si la fel de inexplicabile.