MAGAZIN : Enigma "Luminilor Phoenix" (Autor : DAN D. FARCAS)
In seara de 13 martie 1997, sute de persoane au raportat o "nava" gigantica, trecand tacut pe cerul orasului Phoenix (Arizona) si inaltandu-se apoi cu o viteza uluitoare. Printre martori au fost ofiteri de politie, piloti, personal militar. Ulterior s-a aflat ca formatia de lumini neidentificata, de dimensiuni impresionante, trecuse plutind deasupra statelor Arizona si Nevada din SUA, ca si peste statul mexican Sonora. Pe o distanta de 480 de kilometri, ea a fost descrisa, in diverse moduri, de mii de martori care au urmarit fenomenul timp de trei ore.
Cazului i-a fost consacrata o carte "best-seller": "The Phoenix Lights... A Skeptic’s Discovery That We Are Not Alone" (Luminile Phoenix... descoperirea unui sceptic ca nu suntem singuri), pe baza careia s-a realizat si un film documentar, aclamat si distins cu premii la nivel international. Peste 30 de martori oculari credibili, copii, oameni de stiinta, militari, piloti si experti depun in film marturii con-vingatoare privind realitatea misteriosului fenomen; intre acestia este si fostul Guvernator al Arizonei, Fife Symington, care dezvaluie ca a fost martor la eveniment si ca acesta nu a fost unul militar!
Astronautul Dr. Edgar Mitchell, Sc. D., care a pasit pe Luna, confirma faptul ca aceste fenomene sunt reale! Un pilot comercial, care a facut si razboiul din Vietnam, povesteste in film cum aceasta nava, lata de o mila, a alunecat tacuta deasupra capului sau. Un operator veteran 911 de la politia din Phoenix relateaza si el despre telefoanele primite in noaptea respectiva. Imagini ale NASA confirma faptul ca in preajma noastra se manifesta astfel de fenomene. Impatimitii OZN-urilor au numit cazul Phoenix cea mai importanta si mai bine documentata observatie in masa inregistrata vreodata. Chiar si astazi, armata si guvernul pot oferi doar explicatii discutabile ale acestui incident.
(va urma)