MAGAZIN: Opinii despre extraterestrii reptilieni (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Dovezile pe care Breslow le prezinta in continuare in articolul sau sugereaza ca aminoacizii adusi de meteoriti, acum aproximativ 4 miliarde ani, pe un Pamant lipsit de viata, au fixat modelul pentru aminoacizii normali, cu geometrie L (de stanga), deci tipul propriu proteinelor terestre, ca si modul in care acestea puteau duce la D-zaharuri (de dreapta) de tipul celor din ADN-ul vietuitoarelor pamantene. In consecinta, ar putea fi adevarat ca noi venim din stele!
Breslow zice:
- Desigur, a arata ca lucrurile se puteau intampla in acest fel nu este echivalent cu a dovedi ca asa a si fost. O consecinta a acestei situatii este faptul ca intr-o alta parte in Univers ar putea exista forme de viata bazate pe D-aminoacizi si L-zaharuri. Astfel de forme de viata ar putea produce, foarte bine, si versiuni de dinozauri avansati, pe planete pe care mamiferele nu au avut norocul ca dinozaurii sa fie exterminati de coliziunea cu un asteroid, asa cum s-a intamplat pe Pamant. Ar fi mai bine pentru noi sa nu ii intalnim.
Ideea aceasta nu este noua. In 1982, Dale Russell, pe atunci custode al fosilelor de vertebrate la Muzeul National al Canadei din Ottawa, a avansat o posibila cale de evolutie pentru troodoni, daca acestia nu ar fi pierit cu ocazia extinctiei generale de acum 65 de milioane de ani. Troodonii au fost niste dinozauri theropozi relativ mici, inalti de 90 de centimetri si lungi de 2,4 metri, cantarind pana la 50 de kilograme. Aveau membrele posterioare lungi si subtiri, ceea ce sugereaza ca puteau alerga rapid. Ochii lor erau foarte mari, sugerand un stil de viata partial nocturn. Dar cel mai interesant era ca aveau un creier remarcabil de mare pentru un dinozaur.
Russell a remarcat ca printre dinozauri, de-a lungul erelor geologice, a existat o crestere constanta a coeficientului de encefalizare (o versiune actualizata a raportului dintre greutatea creierului si a corpului), iar coeficientul troodontilor era de 6 ori mai mare decat cel al altor dinozauri. Aceasta sugereaza ca, daca n-ar fi existat cataclismul care le-a adus sfarsitul, ei puteau sa evolueze in urmatoarele milioane de ani, devenind fiinte inteligente si capatand si un corp care sa fie similar ca infatisare cu cel al oamenilor. Russell, care descoperise primul craniu de troodont, a sugerat ca in cazul in care tendinta de evolutie a acestei specii ar fi continuat pana in prezent, creierul sau putea masura la ora actuala 1100 cm cubi, fiind deci comparabil cu cel al unui om.
Russell a speculat ca acest dinosauroid inteligent, la fel ca troodontii din care se tragea, ar fi avut ochi mari si trei degete la fiecare mana, dintre care un deget ar fi fost partial opus celorlalte doua, aceasta intrucat troodontii aveau doua brate, cu degete capabile sa apuce si sa tina obiecte intr-o anumita masura, si aveau vederea binoculara. Russell a mai speculat ca dinosauroidul ar fi avut un soi de cioc fara dinti.
Organele sale genitale ar fi fost interne, ca la cele mai multe reptile moderne si la pasari. Russell a mai speculat ca acea creatura ar fi avut nevoie de un cordon ombilical, intrucat placenta ajuta la dezvoltarea unui creier de mari dimensiuni. Cu toate acestea, probabil ea nu ar fi posedat glande mamare, hranindu-si puii, la fel ca unele pasari, cu produse alimentare regurgitate. In sfarsit, el a mai sugerat ca limba de comunicare a acestor fiinte ar fi semanat cu cantecul pasarilor.
(Va urma)