MAGAZIN: Opinii despre extraterestrii reptilieni (Autor: DAN D. FARCAS)
In folclorul din jurul fenomenului OZN, un loc din ce in ce mai popular il ocupa reptilienii, o presupusa rasa extraterestra, inclusa adesea in ralatarile celor care spun ca au trait intalniri de gradul III sau IV. De pilda, unii se intreaba daca nu cumva faimoasa rapire, din 1961, a sotilor Betty si Barney Hill a fost efectuata de umanoizi reptilieni. Intr-un schimb de scrisori, din noiembrie 2010, intre ufologul belgian Andre Skondras si Dr. David Jacobs (foto), cel mai proeminent teoretician al rapirilor OZN in viata, acesta din urma scria:
- Sunt raportate de fapt patru tipuri de extraterestri: extraterestri inalti, subtiri, cu siluete de insecte, extraterestri cenusii mai inalti, extraterestri cenusii mai mici, extraterestri reptilieni, la care se adauga hibrizii. In cadrul acestor tipuri exista unele variatii. Cand oamenii descriu reptilieni au tendinta sa includa aici o varietate de tipuri. Uneori aceste tipuri sunt de fapt extraterestri cenusii! In gama hibrida, ei descriu ceea ce eu numesc: stadiu incipient (arata de-a binelea a extraterestru), stadiu de mijloc (arata ca o combinatie egala intre extraterestru si uman), stadiu tarziu (arata in general uman, dar are unele trasaturi extraterestre, de pilda are ochii prea mari), si uman (imposibil de distins de oameni). Linia de baza este faptul ca toti extraterestrii sunt vazuti la bordul acelorasi OZN-uri, toti executa aceleasi proceduri si activitati, toti lucreaza pentru un acelasi scop si toti sunt parte a aceluiasi program.
Desigur, ca in multe cazuri din ufologie, chiar daca avem de-a face cu un punct de vedere avizat, el nu este impartasit neaparat de toata lumea.
Specii reptiliene inteligente
Acelasi Skondras a atras recent atentia asupra unui articol scris in 2012 de cunoscutul chimist Ronald Breslow PhD, profesor la Universitatea Columbia din New York, publicat in Journal of American Chemical Society. Articolul investigheaza orientarea spre stanga sau spre dreapta a aminoacizilor, zaharurilor si nucleotidelor care formeaza ADN-ul si ARN-ul, precizand ca, pentru ca viata sa se dezvolte pe Pamant (sau oriunde in alta parte), este esential ca aminoacizii si nucleotidele sa fie predominant de un acelasi tip. In mod interesant, in comunicatului de presa al revistei, articolul este prezentat insa cu titlul comercial: S-ar putea oare ca dinozauri avansati sa domneasca pe alte planete?
Articolul explica, intr-adevar, intre altele, ca speciile reptiliene inteligente ar putea sa fie mai mult decat simple notiuni stiintifico-fantastice si ca, teoretic, existenta unor umanoizi reptilieni nu ar fi imposibila. Studiul spune, astfel:
- Noi rezultate ale cercetarii stiintifice avanseaza posibilitatea ca versiuni de Tiranosaurus Rex si alti dinozauri avansati - creaturi monstruoase avand inteligenta si viclenia oamenilor (o combinatie infricosatoare) - ar putea fi prea bine forme reale de viata care au evoluat pe alte planete, acolo, in Univers.
Aminoacizii (blocurile care alcatuiesc proteinele), zaharurile, si materialele genetice ADN si ARN au doua orientari posibile: stanga si dreapta, in oglinda, cam asa cum sunt cele doua palme. In articolul sau, Ronald Breslow pune in discutie un mister vechi de secole si anume de ce pe Pamant intalnim practic doar una dintre aceste orientari? De pilda, cu exceptia catorva bacterii, aminoacizii din toate formele de viata de pe Pamant au orientarea spre stanga. Iar cele mai multe zaharuri au o orientare spre dreapta.
(Va urma)