activenews.ro: Alina Mungiu si 7 ONG-uri cer PNL sa-l retraga pe Marian Munteanu din cursa pentru Primarie: Are simpatii fasciste
Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al Partidului Național Liberal pentru Primaria Generala a Bucurestiului starneste reactii din zona ONG-urilor.
Astfel, cateva ONG-uri solicita liderilor PNL sa-l retraga pe fostul lider al studentilor din cursa pentru edil sef al Capitalei. ONG-istii sustin ca desemnarea lui Marian Munteanu reprezinta o ofensa adusa valorilor democratice, acuzandu-l pe fostul lider al studentilor ca are simpatii fasciste. Apelul, trimis agentiei Agerpres, este semnat de 8 ONG-uri:
- Institutul pentru Politici Publice este un ONG infiintat in 2001 si este parte a retelei deschis a lui George Soros.
- Societatea Academica Romana este ONG-ul condus de Alina Mungiu, despre finantarile careia ActiveNews a scris aici.
- Centrul Filia este un ONG din zona extremei stangi, finantat prin granturi ale Norvegiei, ca si SAR, dar si prin reteaua deschisa a miliardarului George Soros.
- Romani CRISS este un ONG infiintat in 1993 care se ocupa cu drepturile minoritatii rome, la fel ca si alt semnatar,
- Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna.
- Asociatia ACCEPT si Euroregional Center for Public Initiatives sunt doua ONG-uri care se ocupa cu promovarea homosexualitatii si a dreptului la avort, avand practic, acelasi staff.
- Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati face parte din reteaua Open Society a lui George Soros.

Iata textul ONG-urilor

Apel pentru democratie si valori europene
Semnatarii, organizatii de drepturile omului dar nu numai, fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim.
A avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata.
Promoveaza un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constitutionale.
Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu.
Atragem atentia ca prin insistarea cu aceasta candidatura, Romania risca sa intre intr-o spirala izolationista ce poate avea consecinte foarte grave pentru Democratia romaneasca.