Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca omul de afaceri galatean Catalin Chelu sa ramana in arest, sub acuzatia de luare de mita in cazul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), alaturi de complicii Antonel Bunu, Stefan Badea, Gabriel Constantinescu. Contestatiile inculpatilor au fost respinse.
Fostul secretar de stat in MAI, Dan Fatuloiu, impreuna cu fiul sau, Alexandru, l-au denuntat pe Chelu ca a vrut sa-l mituiasca pe chestor, in schimbul rezolvarii a 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.
Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea sunt cercetati pentru complicitate la infractiunea de dare de mita.






Procurorii DNA au organizat saptamana trecuta un flagrant in cazul omului de afaceri, dupa ce galateanul ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro lui Fatuloiu. Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis duminica mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Chelu.