La data de 21 iunie 2011, in jurul orei 17:00, Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei a fost sesizat prin Dispeceratul 112 cu privire la faptul ca intr-un apartament situat in str. Alexandru Vlahuta, sectorul 3, se afla decedat un barbat.
La locul faptei s-a deplasat o echipaformata din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, ofiteri ai Serviciului Omoruri si Criminalistic - Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si medic legist din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici".
Victima, in varsta de 49 de ani, a fost descoperita in sufragerie si, potrivit concluziilor formulate ca urmare a examinarii preliminare, cadavrul prezenta multiple leziuni de violenta pe intreaga suprafata corpului, data probabilaa decesului fiind 20.06.2011. In interiorul apartamentului au fost constatate urme de ravasire.
Din cercetarile efectuate au rezultat date si indicii cu privire la faptul ca autor al infractiunilor de omor deosebit de grav si talharie este L. Stefan de 22 de ani, din judetul Vaslui.
Dupa comiterea faptei, autorul a luat legatura cu E. Constantin de 41 de ani, din judetul Vaslui, caruia i-a relatat despre cele petrecute. E. Constantin, fiind audiat in calitate de martor la data de 27.06.2011, nu a declarat tot ceea ce stie cu privire la imprejurarile esentiale asupra carora a fost intrebat, in legatura cu savarsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si talharie, nu a denuntat de indata savarsirea infractiunilor mentionate anterior si nu a comunicat organelor de urmarire penala imprejurarile de fapt pe care le cunostea cu privire la savarsirea acestor infractiuni, ingreunand astfel urmarirea penala si permitand autorului sa se sustraga de la urmarirea penala.
La data de 08.08.2011, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare pe numele lui L. Stefan, in prezent disparut de la domiciliu, pentru savarsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si talharie, iar la data de 11.08.2011 a emis un mandat de urmarire internationala in vederea extradarii, precum si un mandat european de arestare pe numele acestuia.
Fata de E. Constantin, s-a dispus masura arestarii preventive, sub aspectul ssavarsirii infractiunilor de marturie mincinoaa, nedenuntarea unor infractiuni si favorizarea infractorului.