La data de 14 septembrie 2010, Serviciul Omoruri a fost sesizat de catre Sectia 9 Politie ca intr-un apartament din sectorul 2, a fost descoperit cadavrul unui barbat, H. N., in varsta de 73 ani.
Cadavrul, care prezenta multiple urme de violenta la nivelul capului a fost gasit in sufrageria apartamentului, pe pat. In locuinta se afla sotia celui decedat, H.F.. Descoperirea a fost facuta de catre fiul celor doi, care venise in vizita, el fiind si persoana care a anuntat evenimentul la 112.
La fata locului s-a deplasat echipa complexa formata din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti - Sectia Urmarire Penala, ofiteri ai Serviciului Omoruri si Criminalistic din cadrul Politiei Capitalei, medic legist.
S-a efectuat cercetarea locului faptei, iar cadavrul a fost ridicat si transportat la Institutul National de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei.
Din audierea sotiei victimei, H.F. de 59 ani, a rezultat ca sotul sau era grav bolnav si imobilizat la pat de mai multi ani. Dorind sa-i puna capat suferintei, in ziua de 12.09.2010, in jurul orei 15.00, l-a lovit pe acesta in cap cu un ciocan de mai multe ori. Vazand ca n-a murit si ca horcaie, dupa cateva ore l-a lovit in cap si cu o sabie. Pentru ca nici de aceasta data nu a reusit sa-l omoare, pe seara l-a sufocat cu o perna pana nu a mai miscat si nu a mai scos nici un sunet.
Dupa ce l-a omorat pe sotul sau, H.F. a dormit in pat cu cadavrul timp de doua zile.
Fata de H.F. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti - Sectia Urmarire Penala si Serviciul Omoruri sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.