Obezitatea a devenit o reala si grava problema in Romania. Comisia Europeana plaseaza tara noastra pe locul III in Europa la acest capitol, alarmant fiind ca boala se instaleaza mai ales in randul copiilor.
Cifrele Centrului de Calcul si Statistica Sanitara din cadrul Ministerului Sanatatii Publice arata ca in Romania aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, 20% este supraponderala, iar numarul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare in ultimii zece ani.
Societatea de Endocrinologie sustine ca 40% dintre copii si 60% dintre adulti sunt supraponderali, iar 30% sunt obezi; procentul barbatilor obezi este de 27%, iar cel al femeilor de 29%.

3,5 milioane de obezi via pandemie

Medicii Romgermed atrag atentia ca hrana prea bogata in zaharuri si grasimi nocive, activitatea fizica redusa si lipsa educatiei alimentare sunt principalele cauze ale obezitatii. Boala poate cauza maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale ai unele forme de cancer! Obezitatea a devenit un factor de risc in aproximativ 75% din bolile contemporane.
"Diabezitatea este un nou concept ce asociaza obezitatea si diabetul de tip II - ca sindrom. Se preconizeaza ca in 2050 va fi o adevarata pandemie de obezitate si diabet. Ca atare, mijloacele de contracarare si prevenire a extinderii galopante trebuie sa fie pe masura - intensificarea educatiei alimentare, a screening-ului bolilor metabolice si a diabetului zaharat, a implementarii miscarii fizice de masa. Deci, niciodata nu e prea tarziu pentru a ne schimba stilul de viata!", este de părere Doctor Antonela Burlacu, Medic Primar Endocrinologie Romgermed.
Intrucat un roman din trei este supraponderal- unul din patru este obez, in Romania sunt peste 3,5 milioane de obezi, doar 10% dintre acestia merg la un control medical si numai 1% dintre ei sunt inclusi intr-un program national de educatie impotriva obezitatii, GRUPUL MEDICAL ROMGERMED a lansat Programul de slabit - Pachet "Controlul Greutatii". "Ne ingrijoreaza foarte tare aceasta problema! Impreună cu specialistii Grupului Medical Romgermed, medici pe parte clinica și medici pe parte paraclinica (laborator), am ajuns la concluzia ca trebuie să facem ceva mai mult decat sa ne raportam la datele statistice. Un program de informare a populatiei, bine coordonat, va genera rezultatele dorite. Dorim sa fie foarte bine inteles pericolul pe care obezitatea il reprezinta asupra sanatatii, motiv pentru care indemn, in special parintii, sa nu ignore problema surplusului de greutate. Un control la medicul specialist poate face diferenta intre a preveni si a trata. Iar acolo unde se impune tratament, timpul devine principalul aliat in lupta pentru sanatate!", declara Ciprian Nicoara, Director General Grupul Medical Romgermed.

Cel mai mic pret din piata

Un grup de medici si psihologi va identifica problema la nivelul fiecărui individ care lupta cu kilogramele, va emite solutia terapeutica si va monitoriza pacientul pana la rezolvarea problemei medicale, dar si post-terapie.
Pentru ca semnalul de alarma tras de Romgermed sa nu ramana fara ecou, Clinicile din cadrul Grupului vin cu cel mai mic pret din piata pentru un pachet de profil.
Programul de slabit, Pachet "Controlul Greutatii", dureaza intre 2,5 si 3 luni si presupune 5 pasi: 1. Consultatia START (Consultatie, Antropometrie si anamneza, Ancheta alimentara); 2. Analize si investigatii; 3. Plan de dieta personalizata; 4. Monitorizarea evolutiei si ajustare; 5. Mentinere.
"Pentru acest pachet in 5 pasi, pacientul plateste doar 550 lei, intrucat ne dorim ca pachetul sa fie accesibil majoritatii celor cu probleme de greutate. Dupa cum am mai spus, Romgermed nu adopta politica profitului imediat, ci Romgermed implementeaza mereu servicii medicale bazate pe accesul tuturor la sanatate! Obezitatea este o grava problema a zilelor noastre, iar noi, Romgermed, avem datoria sa facem ceva in prevenirea si rezolvarea acestei boli care macina viata atat de multor romani. Nu este suficient sa ne uitam peste statistici, ci trebuie sa si actionam. Ai kilograme in plus? Apeleaza la medici, nu le ignora si nu aplica cure de slabit indicate de prieteni! Sa nu uitam ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat obezitatea ca fiind o boala cronica. In plus, Romgermed lucreaza cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu, avand alaturi si medici pediatri care sa ajute la solutionarea problemelor cauzate de surplusul de greutate in cazul celor mici ", declara Irina Buta, Director Operatiuni Clinicile Romgermed.

Romgermed, mereu in slujba pacientului

Grupul Medical Romgermed are la activ o serie de actiuni menite sa confere accesul tuturor la sanatate. De la campanii dedicate, precum cea de impulsionare a femeilor de a se prezenta la medic in vederea efectuarii testului Papanicolau, la lista de preturi reduse in medie cu 20-40% si cele mai mici preturi de pe piata pentru un mare numar de analize de hematologie, biochimie, imunologie, dar si pentru o gama larga de hormoni si markeri tumorali, pana la pretul cu circa 80-100% mai mic decat in alte unitati medicale pentru fisele medicale necesare la obtinerea permisului auto si port arma, in regim rapid (dureaza maxim doua ore, toate investigatiile efectuandu-se in aceasi locatie).