La Hotel Hilton, a avut loc recent conferinta legata de sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar.
Platforma www.promovareata.ro reprezinta un serviciu care faciliteaza crearea de legaturi si mentinerea acestora, intre persoanele active din domeniul sanitar, dar si intre acestea si alte persoane interesate.
Aceasta platforma este construita si dezvoltata prin proiectul "O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 Investeste in oameni!, Axa Prioritara 6 "Promovarea Incluziunii Sociale", "Domeniul major de interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii".
Proiectul este implementat de Asociatia "Centrul Roman de Initiative", in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Societatea de Analiza Feministe AnA.


Ce este platforma www.promovareata.ro?

Plaforma www.promovareata.ro permite:
- vizualizarea materialelor publicate;
- participarea activa in discutiile din grupurile din cadrul acestuia;
- crearea unui cont in reteaua profesionala si interprofesionala;
- crearea unor grupuri profesionale in cadrul retelei, precum si afilierea la grupuri profesionale create de alti membri ai retelei profesionale si interprofesionale;
- comunicarea cu ceilalti membri ai retelei.
Reteaua profesionala si interprofesionala va fi construita, pentru inceput, din femeile angajate in sistemul sanitar, din regiunile unde se identifica un nivel accentuat de segregare bazata pe criterii de gen. Accesul in aceasta retea se va face pe baza unui nume de utilizator si a unei parole oferite prin intermediul inscrierii. Parola poate fi schimbata ulterior de catre utilizator. Activitatea in cadrul retelei incepe cu crearea unui profil cu informatii despre tine, vizibile membrilor retelei. Apoi vei putea sa comunici cu ceilalti membri ai retelei prin mesaje private si prin discutii in cadrul grupulurilor profesionale (discutii on-line in timp real).
De asemenea, poti participa la sondajele lansate in cadrul acestei platforme prin exprimarea opiniei tale in privinta unui anumit subiect.

Misiunea platformei

Platforma www.promovareata.ro are misiunea de a fi un instrument de comunicare pentru toate femeile angajate in sistemul sanitar, oferindu-le posibilitatea dezvoltarii carierei. Aceasta retea profesionala si interprofesionala are scopul de a ajuta toate femeile din domeniul sanitar sa faca schimb de cunostinte, pe bune practici intre ele, dar implicand si milioane de alti profesionisti din domeniu. Utilizatoarele acestei retele au posibilitatea sa-si completeze online profilul profesional, avand astfel oportunitatea de a-si face publice experienta si bagajul de cunostinte in vederea unui potential progres profesional.