Supa-crema de linte rosie
Ingrediente
ulei de masline
boia dulce
1 lingura chimion
1 legatura de patrunjel
3 catei de usturoi
400 g linte
1 ceapa rosie
3 rosii
2 morcovi
1 ardei rosu
1 lamaie

Mod de preparare

1.Pune la fiert aproximativ 2,5 litri de apa cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot, adauga lintea si las-o sa fiarba, la foc moderat, cam 30 de minute.

2.Separat, caleste ceapa impreuna cu usturoiul zdrobit. Adauga morocovul ras, ardeiul si rosiile taiate cubulete. Stinge cu 500 ml de apa si lasa-le sa se inabuse bine.

3.La final, presara putina boia, chimion si verdeata tocata fin. Pune legumele peste linte si lasa pe foc 30 de minute. Dupa ce a fiert si lintea, zdrobeste totul cu ajutorul unul blender. Potriveste aceasta supa crema de linte rosie cu sare si serveste cu crutoane.

Sursa: ecuisine.ro